Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvetení oleandru

Od: formca* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám doma druhým rokem oleandr. Podle mě dobře prospívá, pěkně roste a nasazuje na květ. Jenže ta poupata mi vždycky zaschnou. Dělal mi to jak v sezoně na terase, tak i při přezimování na chodbě. Je to nějaké onemocnění, škůdce, nebo pěstitelská chyba? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za každou radu :)

formča

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

1x

Také mám oleandry , chtějí hodně zalévat a aby dobře vykvetly tak nesmí být voda na zalévání studená ,spíš vlažná.A hodně sluníčka jim dopřávejte, to milují .Zde probíhá diskuze a zkušenosti s tím. week.cz/...

Já osobně s tím zkušenost nemám, vykvétají mi v pohodě.Ať Vám pěkně kvetou, letos mám i dost sazeniček už se mají k světu, jsem zvědavá zda mi vykvetou.

doplněno 02.05.10 11:36:

Tak jsem se začetla, posílám k inspiraci i pěkné fotky week.cz/...

ocko27*
hodnocení

0x

pokial oleander zimujte v izbovej teplote a nenecháte ho v chlade vegetatívne zaspat tak sú dve možnosti budto sa zimným zlelenaním v izbovej teplote vysiluje tak, že nemá živiny na kvety, alebo je to ozaj škúdce kt. napáda práve Oleandry kt. tzv. nezimujú v chlade, vypadajú ako pupene a potom sú s toho larvy - najlepšie urobíte ak olenader ukážete nejakému zahradníkovy - alebo si Oleander dobre pozriete a skúste jeden s pupenov otvoriť...

hodnocení

0x

Kolega Kytka řekl téměř všechno.Pokud vám nasazuje v zimě při přezimování na květ,je to pěstitelská chyba,měl by mít vegetační klid.Pokud je to ve vašich silách,dejte ho někam,kde se netopí a kde nemrzne a zalévejte ho,až když vidíte,že substrát vypadá suše.ledacos,tedy přílišné sucho i přemokření poznáte podle listů.Pak si jsem jist,že v létě uspějete(opět viz kolega Kytka).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]