Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň v květináčích

Od: evakosikova* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu jak se zbavit plísně v květináčích pokojových rostlin. Asi před dvěma týdny jsem nejdříve v bytě stále cítila specielní pach, hořko-slaný. Asi po týdnu jsem zjistila, že v některých květináčích je tuchý škraloup jakoby plísně a pach je z těch květináčů, kde se tato plíseň objevila.

Děkuji za radu a pomoc, nerada bych květinky vyhazovala. Květinách očividně plíseň nevadí, naopak se zdá, že jim svědčí. Kdo trpí jsem já, protože byt páchne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už se to tu párkrát objevilo. Oškrabat a do zálivky přidávat hypermangan. Plíseň vzniká permanentním převlhčením bez cirkulace okolního vzduchu. Pomohlo by vylepšení drenáže v nádobách, v horní suché vrstvě hlíny by pak plíseň neměla už tak dobré podmínky pro své bujení...

doplněno 30.04.10 13:26:

limetka® příště chvilku počkám, jo? *smich*

evakosikova*
hodnocení

Díky, budu na tom pracovat.

limetka*
hodnocení

1x

Plíseň z povrchu seškrábněte a vyhoďte, povrch půdy bych prokypřila a dala pozor na přemokření - to plísni prospívá. Nechte půdu trochu proschnout a provětrat. Také povrch postříkejte slabým roztokem hypermanganu (světlounce růžovým).

doplněno 30.04.10 13:19:

Strýcu, to bylo o chlup - o minutku. *smich*Ještě doplním, že hypermangan je běžně k dostání třeba v lékárnách.

evakosikova*
hodnocení

Díky za informaci, hypermangan mám doma.

hodnocení

0x

Volila bych výměnu zeminy,měla jsem to také.Pokud to jde,tak bych odstranila co nejvíce vrchní část zeminy a nasypala novou,rašelinovou strukturu a zalévala pouze do misky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]