Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálenost stromku od zdi domu

Od: ami* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Prosím o radu. V jaké vzdálenosti od zdi domu mám zasadit nektarinku - zákrsek, aby se neodkláněla. Je to jižní strana, tak aby měla teplo a nebyla v průvanu. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Úplně ke zdi určitě ne,ale dá se zasadit celkem blízko,tak 50 cm .Ale pak se musí pěstovat na "Plocho"a vést po zdi.Na jižní straně domu je to dokonce výhoda.

JABRAKA

kytka*

já ji kdysy zasadila cca 2m od zdi a naklání se , což je špatně ,ale nyní už s babičkou níc neudělám.Jen při úrodě podpírat větve.*smich*

myse*
hodnocení

0x

doporučuji tak metr od zdi - máme tak meruňku a daří se

sama pak přirozeně roste naplocho...

ami*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.

hodnocení

0x

Já bych sadila tak 1m,blíže ne,mohlo by to v budoucnu mít vliv na statiku domu.Nezapomeňte na opěrný kolík,řádně vyvázat a řezem vytvarovat kotlovitou korunu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]