Monilia laxa - houbová choroba. Pokud větévek není moc a je to ve vašich silách, ostříhejte je až do zdravého dřeva, pokud je jich více - postřik fungicidy na počátku a na konci kvetení.
Jedná se nejspíš o moniliový úžeh. Houba proniká bliznami květů do pletiv větviček. Postříkejte přípravkem Horizon. Ošetření se provádí preventivně na začátku a na konci kvetení.
Když v návodu je dávkování, koncentrace 7,5-10 ml/3-10lvody. Tak nevím jak to naředit, nemám s tím zkušenosti.
kytka*
Tak dejte 7,5 na 3 l vody, hlavně aby Vám to stačilo na postříkání stromů ,podle toho kolik jich máte. Popř. si uděláte novou dávku./to je myšleno podle množství stromů.
Kytko díky, tak už mě ten postřik došel a musím koupit další. Mám tři meruňky a všechny to mají. Ostříhat všechny ty větvičky bych musel dělat každý den a nechodit do práce. Tak nevím, jestli to ty stromy vůbec přežijou. Jsou opravdu letos hodně napadnuté. Dal jsem nakonec 10 ml na 5 l vody. Co na to říkáte?
kytka*
No dobré ,musíte věřit,že to bude dobré, já se s ní nazlobila a to jsem měla jednu.Ale dala mi zabrat, pak ji ranila mrtvice.Nyní místo ní mám nektarinku. Také ji musím stříkat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.