Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč usychají konce meruněk

Od: repe odpovědí: 11 změna:

Dnes jsem si na zahradě všimnul, že usychají na koncích větviček meruněk zelené lístky. Co to je? Nemoc , jaká a nebo sucho?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Monilia laxa - houbová choroba. Pokud větévek není moc a je to ve vašich silách, ostříhejte je až do zdravého dřeva, pokud je jich více - postřik fungicidy na počátku a na konci kvetení.

pavelll*
hodnocení

0x

Jedná se nejspíš o moniliový úžeh. Houba proniká bliznami květů do pletiv větviček. Postříkejte přípravkem Horizon. Ošetření se provádí preventivně na začátku a na konci kvetení.

repe
hodnocení

A ještě se chci zeptat, je ovoce z takto nemocného stromu vhodné ke konzumaci?

kytka*

Pokud strom neošetříte ,tak plody budou napadené a nebudou k ničemu.

pavelll*

Přípravek Horizon má kratší ochranou lhůtu, než je doba od kvetení do uzrání plodů. tak bez obav, dobrou chuť.

Pokud strom neošetříte, může se stát, že nebude co konzumovat.

repe
hodnocení

Tak jsem koupil Horizon a zítra jdu na postřik. Jak tento roztok ředíte v poměru s vodou , aby byl nejúčinější? 10ml dáváte na 3l vody nebo na 10l?

kytka*

Udělejte to podle návodu, nemá význam dělat silnější koncentraci.Pěkně celý stromek" vykoupejte. "Ale pozor na sluníčko.

repe
hodnocení

Když v návodu je dávkování, koncentrace 7,5-10 ml/3-10lvody. Tak nevím jak to naředit, nemám s tím zkušenosti.

kytka*

Tak dejte 7,5 na 3 l vody, hlavně aby Vám to stačilo na postříkání stromů ,podle toho kolik jich máte. Popř. si uděláte novou dávku./to je myšleno podle množství stromů.

repe
hodnocení

Kytko díky, tak už mě ten postřik došel a musím koupit další. Mám tři meruňky a všechny to mají. Ostříhat všechny ty větvičky bych musel dělat každý den a nechodit do práce. Tak nevím, jestli to ty stromy vůbec přežijou. Jsou opravdu letos hodně napadnuté. Dal jsem nakonec 10 ml na 5 l vody. Co na to říkáte?

kytka*

No dobré ,musíte věřit,že to bude dobré, já se s ní nazlobila a to jsem měla jednu.Ale dala mi zabrat, pak ji ranila mrtvice.Nyní místo ní mám nektarinku. Také ji musím stříkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]