Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sázení cibulovin na jaře místo na podzim?

Od: mana* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, zbyly mi cibuloviny a to modravka, česnek allium a ladovník modrý. Cibulky se měly zasadit na podzim. Co se stane, kdybych je zasadila teď v dubnu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

;) Já bych to klidně zkusila.*tuc*

kytka*

Já budu zítra dávat do země odkvetlý hyacint, on by asi do zimy uschl, takto v zemi posílí. Pak je můžete koncem června vyndat a v září opět zasadit. I když mnozí cibuloviny nevyndavají vůbec. Myslím,že ale když se vyjmou ze země, líp pak kvetou, že PAP?

papene*

;)Já tomu zase jako vy mičurinky nerozumím.Já dělám do loupáků.*haha*

Většinou je, ale v zemi zapomenem.*zed*

sebod*

Všechno v pohodě dát teď do země. Ponechávají se na místě několik let.

Kytko : Většina cibulovin (např tulipány a narcisy) se mohou na stanovišti ponechat více let. Důležité je správné hnojení, aby každý rok krásně kvetly. Tyto cibuloviny se sází pod vhodné trsy trvalek. Cibuloviny odkvetou a tou dobou je .začnou zakrývat trvalky.

papene*

;)Heč tak to máme správně.Alespoň něco.Berlička ti neujela, jak je vidno.;)

doplněno 22.04.10 07:01:

kytlo to je asi mlsaly myšky.:D

kytka*

Sebod také jsem je nechávala,ale ztrácely se mi ,tak je už něklik let vyndavám a kvetou krásně.

sebod*

Kyti. Jak píše Pap. Sežrali Ti je myši nebo hryzci.

kytka*

No právě,že ty nenasytové mě vždy o tu krásu připraví, nepomohlo ani sázení do košů, proto je vyndavám .

sebod*

Kyti... Musíš jim přilepšovat něčím lepším, než jen cibulovinama , pak si jich nevšimnou *haha*

kytka*

A co poradíš?Potvory nic si nezasloužeji*ee*

doplněno 22.04.10 19:23:

Tedy vskutku drsné *sok*fuj to raději ať si dají i přídavek*vtip*,nene já je opět pěkně vyndám koncem června.

sebod*

Lehnout na břicho k myší díře, do otevřené pusy sýr. A čekat...Když myška vleze do pusy, tak CVAK a ukousnout hlavičku. *sok*

Lepší recept není...

jabraka*
hodnocení

0x

Když je zasadíš teď,tak třeba nevykvetou,ale cibule zesílí.Ty názvy mě překvapily,Asi modřenec,allium je každý česnek a ladoňka.To jsou už kvetoucí,a česnek následuje.

JABRAKA

hodnocení

0x

Vloni jsem vysadila 100 tulipánů,na jaře mám pouze dva,nepomohly ani koše.Vše sežrali hraboši,zůstaly po nich pouze díry.Cibuloviny zasazené na jaře nemusí vykvést.Vytvořte z králíkářského pletiva volnější košíky a do nich je zasaďte,do blízkosti můžete dát i stroužek česneku,který je částečne odradí.Pokud jste cibuloviny nyní sadila,já bych je v červnu určitě nevyrývala,nestačí zesílit,ale na podzim bych je zkusila zasadit do drátěných košů a nechala v zemi na trvalém stanovišti.Hraboš nechá po sobě díru,lze koupit jedovaté granule.Hryzec si díru zahrabe,díru odhrabte,vložte pastičku na myši s vyloupaným vlašským ořechem,pokud tam je,tak se do 30 minut chytí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]