Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to květy?

Od: jarm® odpovědí: 8 změna:

Mám na stráni u zahrady plno těchto kvítků - celá plocha je fialová. Je mi to líto posekat a čekám až odvetou. Copak je to za rostlinku? Na omak je lepivá.

Co je to květy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

To je smolnička obecná. Mě se taky hrozně líbí. Jsou i plnokvěté zahradní kultivary.

doplněno 30.05.13 10:21:

jarm. Můžeš si vyrýpnout i pár smolniček z louky - je to trvalka. A k tomu dej kopretinu, šalvěj nebo fialový znonek. Tohle zasaď k sobě. Pokud to jde, tak vždy víc jak tři rostlinky od druhu. Dostaneš nádhernou kombinaci barev i tvarů. No, však i Limetka o tom píše ;). Ono je vůbec fajn při zakládání okrasných záhonů koukat v přírodě kolem sebe, jak to tam je namíchaný. A pak to v malém zkopírovat na zahradu :)

doplněno 30.05.13 23:18:

jarm. A jestli můžu ještě poradit. Při sázení kvetoucích rostlin se hodně dělá ta chyby, že dáte na záhonek např. tři smolničky (;)) pak metr nic, pak ty kopretiny, zase metr nic. To je špatně. To, co kvete najednou dejte opravdu k sobě, tak že se květy skoro dotýkají. A pohrajte si s tím zrovna tak, jako byste ty natrhané květy dávala do vázy. No a když máte jeden takovýhle rozkvetlý "ostrůvek", tak třeba o metr o dva dál udělejte další skupinku, která začne kvést, když ta první skupina odkvetla. A mezi tyhle ostrůvky dejte nějaké polštářové trvalky a třeba trávu, nebo něco ozdobného listem. Celé to potom působí efektněji, než když je záhon osázen cikcak .

No, snad už se brzy ty mraky plný deště vyprší a vykoukne na nás konečně *slunce*

hodnocení

Podívám se na podzim v zahradnictví, určitě na záhonku pro ni místo najdu. Je fakt krásná. Díky sebod.

hodnocení

Jéjej, to mě nenapadlo. Mám tam smolničku, kopretiny i zvonky, orsej a takové drobné kvítka kvetoucí bíle, nemám fotku a nevím co to je. Mám takovou zahradu nezahradu, kusek malé rovinky kde si sázím květinky a keříky co kvetou postupně. Kdybych k tomu vysadila i krásnoočko, tak by bylá krásná kombinace. Díky moc za radu - hezký den všem i když sluníčko nás nemá rádo, ale opravdu kolem kvete tolik krásných kvítků, že nám dodávají energii.

hodnocení

Právě se dívám na vázu kde jsem si natrhala kytici lučních květů a už si dělám návrh záhonu. Mám dost květinek na zahrádce, které můžu zkombinovat jen to chtělo pošťouchnout a uvidět to jinýma očima.

limetka*
hodnocení

1x

Já jí mám plnou zahradu, takže louka teď vypadá jako jeden velký záhon s trvalkami, ještě když do toho kvetou kopretiny a luční šalvěj ... chodit tam a koukat, to je teď úplný balzám na duši *slunce*

andrea1*

Limetko, už to vidím. Nádhera.

limetka*

Andreo - aspoň něco, když na nás sluníčko zanevřelo ;) Člověk si musí dobrou náladu podporovat, jak se dá :)

floro*
hodnocení

1x

Je dobře, že čekáte až odkvete. Počkejte až odkvetou a vysemení i jiné druhy a pak až teprve sečte.Protože pak si louku obohacujete o tyto druhy. Jinak začnou časem vypadávat až zůstane jen zelenisko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]