Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vysadit do stínu a mokra?

Od: atrama® odpovědí: 7 změna:

Mám problém, manžel postavil kamenný krb, otočený k jihu a z druhé strany udělal na mé přání, takové kamenné koryto na kytky. Dala jsem tam netřesky, nějaký mech a v létě afrikány. Těm se nejvíc daří, jinak mi to vyhnilo, protože je to k severu a je tam dost mokro a svítí tam krátce jen ráno. Chci poradit rostliny, kterým by se tam dařilo a byly to spíše trvalky. Přemýšlím o Hostě - Bohyšce, nebo menší jehličnany, co myslíte? Nesmí to být moc vysoké. Už mě napadlo i jezírko, ale to mi manžel nechce dovolit. Děkuji za všechny nápady!*slunce*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, toto prostředí by vyhovovalo spíš kapradinám, tam bych hledal inspiraci já. Jinak by ale mohla velice pěkně vypadat i Arálie (japonica)... musela by se ale střihem usměrňovat.

kytka*
hodnocení

3x

zahrada.garten.cz/... docela zajímavé tipy

doplněno 18.04.10 13:32:

garten.cz/... a ještě zde

sebod*
hodnocení

2x

Bohyška a ani žáné jehličnany. To by Ti včechny uhynuly, protože je tam stále kyselá země. Mokro? Záleží, co si pod tímto pojmem myslet. Zajdi do zahradnictví, kde mají trošku širšší sortiment. Mají výběr mokřadních rostlin. Trav i kvetoucích (např. blatouch apod). Většina lidí, takové místo bere jako mínus zahrady. Ale opak je pravda. Můžeš si dovolit rostliny, které jinde nerostou. No a to jezírko k tomu, to by byla nádhera... Zapracuj na manželovi *bum**bzum*...*mala*...*vtip*

pt®

Já mám u zděného plotu ve stínu a vlhku, kapradiny, možná ještě ozdobné trávy. PT /stařenka/

hodnocení

Díky všem za tipy, asi zkusím ty kapradiny, a mezi dám opět afrikány, ty rostou všude, a nějaký kámen... Trávy mám vsazeny jinde ve vřesovišti, tam jdou dobře.*slunce*

beneva*

Mám dobrou zkušenost s hostami, kapradinami (oboje ale na zimu zatahuje a raší poměrně pozdě), proto kombinuju s kosatci, ty jsou taky nezmaří. Podobně odolné jsou denivky. Z dřevin odolává mokru bříza a pochopitelně vrby, všechny odrůdy. Též tavolník by mohl vydržet. Nestěžují si ani obyčejné růže, ale ty drobnokvěté, hustě rostoucí, co se nemusí ani stříhat. Nakonec mi ještě nezašly vytrvalé podzimní hvězdnice.

eiram*
hodnocení

0x

Já mám také takový kout, kde slunce nesvíti. Udělala jsem z něj - takový přírodní kout, který mi kvete od časného jara až do podzimu. Sněženky, Jaterník (Podléška), Petrklíč, Čechrava - bílá, červená žlutá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]