Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kompostér

Od: blahovka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit jaký či který kompostér postavit na zahradě.Ráda bych koupila plastový cca500 l , sekám každý týden zahradu a posekanou trávu bych ráda dávala do kompostéru, nebude se kompostér deformovat?

Děkuji Iva

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Nevím jak velkou máte zahradu, ale 500l je jen na velmi malou sekanou plochu a bude rychle plný. Já si udělal v rohu zahrady z trubek zaražených do země a dřevěného hrazení kompost - kompostér o objemu cca 3000l a na plochu 400m2 je to sotva dostačující. Co se týká vašeho dotazu, tak soused ho vlatní a deformacema to asi moc netrpí, jen trpíme my, protože ho umístil co nejdále od svého domu k plotu na naší straně a občas to solidně smrdí, protože to vše uzavřené v plastu kvasí. Moje řešení nezapáchá, mezi prkny jsou větší otvory a přebytečná voda se vskuje.

alf*

tak, zda kompostér ano či ne nevím, co tak pozoruji lidi kolem jsou rozděleni tak na dvě poloviny, jedné kompostér krásně funguje a za pár měsícu se spodem sype krásná hmota, druhé polovině tam vzniká jakási smrdutá kejda.

Osobně mám kompostér ze dvou palet na jedné straně stlučený prkny, na druhé jsem přidělal latičky a prkna nasunul jako do drážky, to na čem paleta stojí jsem oddělal, nechal jen vrchní a tam jsem napak ještě přidělla prkýnko takže vznikly truhlíky kam hodím nějaká semínka letniček. Pokud bych tak odhadl čistou plochu trávy je to možná jen kolem 150-200 m2 a objem cca 750 litrů je tak akorát protože to není jen tráva ale další ze zahrady a domácnosti co tam patří klidně by mohl být nějakých 1000-1200.

myse*
hodnocení

0x

my dáváme posekanou trávu rovnoměrně mezi keře na živý plot. Je to dobrý mulč - neprorůstá to plevelem a do jara se to rozloží - pohnojí... funguje to. Kompostér máme jako spousta lidí - z prken...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]