Nejste přihlášen/a.
Dobry den, dostala jsem od kamaradky previslou vrbu roubovanou na kminky,ma 180cm, je mozne ji zasadit i s kminkem do pudy, aby byla tak o 30cm kratsi? Vyrasi z ni z kminku pod zemi koreny nebo to nelze?
Kytičko, děkuji móóóó potěšilo... Takže - roubuje se proto, že materiál (kmínek) má lepší schopnosti, co se týká zakořeňování, následná výživa koruny z roubu,růstu kmenu apod.
No a roub - to je vlastně to, co chceme, aby nám z toho nahoře rostlo.
To je vlastně zjednodušení toho, proč vlastně roubujeme nebo očkujeme . Není to tak těžký, někdy dáme lekci :D
Takže roubovaný stromek se dá zasadit do jakékoliv hloubky tak, že roubované místo musí zůstat nad zemí. Je jasný, že je hloupost, aby si někdo koupil roubovanec ve výši 1,5m a pak chtěl mít kmen vysoký jen 20 cm. Ale i to jde, Jen se nesmí do vykopané jámy naházet zemina na kořeny najednou do celé hloubky, ale přisypávat tak po půl metru v rozmezí několika měsíců. Jinak by mohlo dojít k udušení kořenů a uschnutí stromku.
Kyti, probereme. I jak si takhle namnožíte růže, které se vám někde líbí. Vy jste taky takový ty bláznivky :D, co se budou denně chodit koukat, jestli se roub chytil. No a když začne pomalinku růst
sebod růže mi nikdy nevyrostly z darované růže. Ale jsem smutná , protože moje cesmíny asi opravdu odešly ,uvidím ,až se nyní oteplí co udělají. Ale mají náhradu v zahraděpři nejhorším
Tys měla cestmíny v tý nádobě, viď? No, ony jsou na promrznutí dost choulostivý... Chce to teplejší šálu :D. ty kupované řezané růže, to je kapitola sama o sobě. Navíc jsou to většinou skleníkové kytičky . To je to, o čem mluvím. Ten řízek má slabou schopnost k zakořenění.Někdy se chytí, ale keř většinou nemá takovou vitalitu. Ale naroubovat jdou. (to se týká i toho, když si někde ulomíš větvičku růže, co se Ti líbí). Takže kdyby Ti na zahradě náhodou vymrzla růže (to naočkovaný), tak nech narůst pár větviček z kořenů. Z toho budou podnože.
Pap, ano zakoření. Ale tazatelka získá stromek s rovným kmenem a převislou korunou. To Ty nezískáš. Ale i tak je tahle vrbička nádherná. Teď je období, že jsou po městě hromady ořezaných větví ze zahrad apod. Je tam plno větví i z vrb. Stačí si větev vzít, dát do nějaký pěkný nádoby s vodou a postavit třeba na verandu. Opravdu krásně zakoření. A zakoření i větev 2 m dlouhá (pak dát tak 0,5 m do vody) .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.