Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Prosím o radu. Sousedka si koupila azalku v květináči v supermarketu. Teď už je odkvetlá a tak se mě ptala, co s ní. Já sice mám azalky opadavé i neopadavé, ronďáky atd, ale s touto koupí nemám zkušenosti. Poradí mi někdo, jestli se dá zasadit ven na zahradu, jestli jsou tyto rostliny mrazuvzdorné? Díky předem.
Předpokládám, že si NEKOUPILA venkovní azalku. V tom případě je odpověď jasná. Není mrazuvzdorná. Jistě ji ale prospěje letnění venku - nároky stejné jako venkovní azalka. U keříku je možné ustřihnout slabé, nebo například příliš vytáhlé větvičky. Prostě mu dát tvar.Hnojit zase jako venkovní azalky. A na podzim hlavně nezapomenout přenést domů. Nesnáší suchý vzduch, velké teplo. No, je to přecijenom vřesovištní rostlina. Kvete kolik let.
Dobrý večer. Ak je to bytová azalka, pokojne môže byť už na balkóne, tam bude krajšia ako napr. v panelákovom byte. Až do jesene môže byť na balkóne. Mne dokonca moje dve azalky pekne prezimovali na zasklenom balkóna a práve kvitnú.Keď boli silnejšie mrazy v noci, tak som ich prikryla novinami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.