Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s azalkou z květináče

Od: jsem* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den! Prosím o radu. Sousedka si koupila azalku v květináči v supermarketu. Teď už je odkvetlá a tak se mě ptala, co s ní. Já sice mám azalky opadavé i neopadavé, ronďáky atd, ale s touto koupí nemám zkušenosti. Poradí mi někdo, jestli se dá zasadit ven na zahradu, jestli jsou tyto rostliny mrazuvzdorné? Díky předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Předpokládám, že si NEKOUPILA venkovní azalku. V tom případě je odpověď jasná. Není mrazuvzdorná. Jistě ji ale prospěje letnění venku - nároky stejné jako venkovní azalka. U keříku je možné ustřihnout slabé, nebo například příliš vytáhlé větvičky. Prostě mu dát tvar.Hnojit zase jako venkovní azalky. A na podzim hlavně nezapomenout přenést domů. Nesnáší suchý vzduch, velké teplo. No, je to přecijenom vřesovištní rostlina. Kvete kolik let.

ludmila*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Ak je to bytová azalka, pokojne môže byť už na balkóne, tam bude krajšia ako napr. v panelákovom byte. Až do jesene môže byť na balkóne. Mne dokonca moje dve azalky pekne prezimovali na zasklenom balkóna a práve kvitnú.Keď boli silnejšie mrazy v noci, tak som ich prikryla novinami. *slunce*

jsem*
hodnocení

Děkuji vám oběma za odpovědi. Ihned předám dál. Když ono je to těžký, v supermarketu nikdo neví, nejsou to odborníci. Já bych tam koupila maximálně tak petrklíč. Jinak to považuju za vyhození peněz... Ještě jednou - díky.

sebod*

jsem...*palec* v marketech kytky *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]