Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování růží

Od: mana* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám velkou prosbu včera jsem si koupila růže, ale oni mají zalité stonky zeleným voskem a jsou svázané gumičkou.Když je zasadím mám to tak nechat? Děkuji za radu. Marie

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Gumičku odstraňte a já bych je sestříhla na 3 očka.Aspoň to tak dělám , ale sázím je na podzim.Pěkně je zasaďte a zase je moc neutopte .Vykopejte díru nalijte do ní vodu a vložte růži aby krček byl přihrnut a pěkně zeminu udusejte, a dobře zalijte.

doplněno 14.04.10 16:51:

Asi by bylo dobré je nechat přes noc v kbelíku s vodou, aby se oživily kořeny .Pokud jsou příliš dlouhé, můžete je zítra trochu přistříhnout.

doplněno 14.04.10 17:18:

Dobře dobře.Pap.

papene*

Stačí v kbelíku 2 hoďky.Kytka to mám z návodu.:D

jabraka*
hodnocení

0x

Dnes jsem na ně koukal na trhu,je to připravené na sázení,jen to píchnout do země.Trochu hlouběji neuškodí a zasypat okolo kůrou.Zastřihnou se až narok.

JABRAKA

myse*
hodnocení

0x

namočit aspon na dvě hodky do kýble s vodou, pak zasadit. gumičky pochopitelně odstřihnout, vosk nevadí, jak růže poroste, oloupe se sám.

chce to je zpočátku víc zalívat.

sebod*
hodnocení

0x

Mana. Já vím, že různé markety nabízejí růže, za pár korun. Ale moc Vám tyto nákupy nedoporučuji. Často se jedná o velice nekvalitní rostliny. Kolikrát když mrknu lidem do košíku, co si vezou k pokladně na zaplacení, tak mi to nedá a zastavím je - rostliny zaschlé, očka vylámaná, kořenový bal neexistuje. Radím malá zahradnictví. To pro příště :).

mana*
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpovědi.

Sebod taky bych brala radši zahradnictví, ale bohužel jsou tu samý hypermarkety. Když jsme byli minulý rok na Moravě to jsem jenom slintala co tam toho je. Tady ani prd. Holt musíme nakupovat v těchto obchodech a doufat, že se třeba rostlinka chytí.

Přeji hezký den M

sebod*

Pořádně se kolem sebe mrkni. Těch malých zahradníčků :) je všude dost. A jsou vděčni za každého nového zákazníka *ua*

slavka*
hodnocení

0x

Předloni jsem si taky koupila v supermarketu asi 6 druhů růží, vybírala jsem snad hodinu a nemohla se

rozhodnout, jakou barvu a druh si mám vybrat (výběr barev a druhů velikosti byl nepřeberný a cena velmi lidová).

Jaké však bylo nemilé překvapení *sok*další rok,když všechny kvetly stejně červeně a né barvami na které jsem se celý rok těšila.

Takže opravdu si radši připlatit a hlavně kvalitní zahradnictví a ne supermarket.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]