Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámé rostliny

Od: pastelka* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, potřebuji pomoct s určením těchto rostlin, budu moc ráda za každou snahu. Předem děkuji.

Neznámé rostliny

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pastelka*
hodnocení

Stále 1. rostlina

Neznámé rostliny #2

pastelka*
hodnocení

2. rostlina, možná se jedná o kostival...?

Neznámé rostliny #3
rostlinkaaa
07.05.13 17:45

Brukev.

floro*

Neviděla bych to tak jednoznačně. Protože nejsou vidět spodní listy tak já bych to typovala na barborku přitisklou.

rostlinkaa

No a co je Barborka? Brukev jsem napsal s tím,že si dotčný(á) dohledá zbytek.

floro*

Tak to teda byla rada k nezaplacení.

pastelka*
hodnocení

O jakou pomněnku se jedná?

Neznámé rostliny #4
floro*

Nejspíš bahenní.

pastelka*
hodnocení

Další roslina

Neznámé rostliny #5

Kostival hlíznatý

google.cz/...

pastelka*
hodnocení

A poslední...

Neznámé rostliny #6
sebod*

pomůžu jen s jedničkou - Zběhovec plazivý

Jo a to žluté kostival není na 100%. Spíš by mohl být na obrázku pod pomněnkou

pastelka*
hodnocení

Detail květu

pastelka*
07.05.13 16:48
hodnocení

Zde -

Neznámé rostliny #7
rostlinkaa

Řeřišnice hořká

hodnocení

0x

Je v tom tak trochu guláš, tak nebudu koukat na čísla a poznala jsem: Zběhovec plazivý /ten modrý/, kostival hlíznatý /je poměrně málo rozšířený, oproti kostivalu lékařskému, který kvete fialově a je daleko vyšší/, řeřišnice luční a pomněnka , tipovala bych spíš rolní. Bahenní má lístky hladké, bech chloupků. Ten kostival hlíznatý je u nás poměrně málo rozšířený, sama jsem ho viděla kvést v přírodě jen jednou v životě - u Lipenského jezera.

Tu brukev, nebo hořčici si určit netroufám. Brukvovitých je strašná spousta a jsou si moc podobné, na to nestačím. :D Jaga.

floro*

To je právě ono, člověk by to rád určil přesně, ale z takových fotek, když není vidět stonek, způsob větvení a kvetení... byť pěkné detaily a zaostřené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]