Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krtek na zahradě

Od: hancamamca odpovědí: 11 změna:

Na zahrádce mezi zasetými záhony mi začíná řádit krtek. Jak se ho nadobro zbavit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Krtka jsme tady řešili mnohokrát. A vždy v nějaké jiné rubrice, takže dají se rady najít, ale chce to čas. *hej*Nevím, jestli se někomu bude chtít opakovat to, co už několikrát napsal. *zed* Já jsem třeba psala, že jsem doprostřed zahrádky dala na obrácený talíř rádio, tranzistor, na plný ceres a odhlučnila jsem to překlopenou vaničkou nebo škopkem a starou dekou. *placni* Krtek se vystěhoval velice rychle.

Vzpomínám si jako dítě, že taťka udělal krásný trávník a za pár dnů tam bylo velké množství krtičinců. Naštval se, zacouval na zahradu naším trabantíkem , od výfuku dal do jedné díry hadici a pořádně sešlápl plyn. Z celého trávníku se kouřílo. Trvalo to možná tak 20 minut. Pamatuji si, že asi 4 roky k nám nepřišel ani jeden krteček.

lipt*

Ahoj,

dnes by tě někteří sousedé udali, že ničíš zvířectvo (nejen krtky) výfukovými plyny. Ale to jen proto, žy ty budeš bez krtků (protože máš Trabiho), zato oni o to víc krtků, protože je vyhnat nemůžou - nemají Trabiho .-)

Lipt

jabraka*
hodnocení

0x

Tazatel by rád znal odpověď z vlastní zkušenosti.Odkazy na diskuze ho obtěžují.Krtci se nejspíš zdržují tam,kde je čerstvě pohnojeno.Je tam nejvíc potravy.Je potřeba vypozorovat,jak pod zemí cestují.Zjistil jsem,že mají vyryty takové"dálnice",chodby,které jsou ve větší hloubce a které používají pro přesun na větší vzdálenosti.Podle mého pozorování a odhadu mohou dlouhé několik desítek metrů.Vždy po několika metrech jsou vybaveny vzdušníky,kolmo nahoru a hromádkou vyhrnuté hlíny.Ty neustále čistí.Z hlavní chodby pak budují odbočky a cesty k potravě.Ty jsou zrovna pod mé okurky,čerstvě vysázené.

Bojoval jsem s nimi na základě poznatku,že krtek má velice jemný čich.Použil jsem jednu silně páchnoucí látku,nasáklou do cucků.Tu jsem zasunul na začátek hlavní nory a na konec.Pak také do některých vzdušníků.Výsledek byl okamžitý,krtek přestal vyhrnovat hromádky,a jeho činnost viditelně ustala.

Doporučil bych dnes použít prostředek k odpuzování zvěře,který používají lesníci proti okusu stromků.Obsahuje kyselinu isomáselnou.

JABRAKA

stafan*
hodnocení

0x

Odhrabnout krtinec, otevřit otvor a vsunout tam zapalenou petardu. Přišlapnout nohou a po explozi zasypat hlínou ať povybuchové zplodiny zústanou v díře.

hodnocení

0x

Na tuhle otázku jsem kdysi slyšel odpověď v jednom estrádním rozhlasovém pořadu:

"Dejte si zahrádku vyasfaltovat".

(No, to je odpověď ve stylu mrtvé kočky z Michalových Bubáků a strašidel, ale musíte uznat, že by mohla být účinná. *pivo* )

celp*

Dobrý den.Čo bolo,bolo,terazky je ho treba odbachnúť.

8976*
hodnocení

0x

osvědčil se mi větrník/ 2- 3/ z plastových flašek na tyčku- železnou která je vražena 20 - 30 cm do hloubky poblíž jeho dálnic vibrace způsobené větrem se přenášejí do země a to mu nedá pokoj...i petardová léčba je účiná - ale pokud je hluchý...tak ne..nebo čekat jak začne vyhrnovat hromádku vykopnout a odnést pryč -to je ten mírnější způsob...hezký den

lukas0038*
hodnocení

0x

Co mam zkušenosti, tak nejlepší pomocník v boji s krtky a jinou podobnou havětí je kočka, ne kocour, kočka, kocouři jsou moc líný. Co mam zkušenosti od známých tak všechny ty ostatní zázračné přípravky, které údajně zaručeně fungujou, jsou funkční jenom částečně, nebo jenom chvíli, ale dobrá kočka ta funguje pořád

aislim*
hodnocení

0x

Znamy mi doporucil solarni plasic od firmy conrad,da se koupit pres internet, stoji kolem 500.Mam ho necely rok, a ani jeden krtinec, ani u sousedu!*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]