Nejste přihlášen/a.
Nevíte prosím, názvy kytiček.Opět je prodávají jako zelený mix
ta druhá tu často vidím v Řecku na dvorcích ale velké keře, tam asi se ji daří v tom klimatu, má listy hodně podobné muškátům. Pap-neotevřeš si zahradnictví až všechny ty kytky pojmenuješ?:D
v květinářství bývají kolem 500kč
Paja má pravdu. První je pachira, druhá polyscias. Moje pachira již má přes metr a má spletený kmínek. Jedna z mých kytek, na kterou jsem pyšná.
Já na to sladký nejsem, kus masíčka by nebyl?
Papene, pachira chce hodně zalévat, ale pozor, neutopit. Umístění světlé, ne přímé sluníčko. Vím to a přesto mi každý rok odejdou listy z důvodu spálení sluncem ...tedy jen některé . Není ale třeba propadat panice, ostříhám, ona se krásně rozkošatí a jede dál.
Proto asi vypadá tak, jak vypadá. Kupovala jsem ji ale už velkou, měla cca půl metru a každý rok ji tedy ostříhám a ona krásně zhoustne.
Díky,no se stříháním asi chvilku počkám.
Tak to je místo bodíků, pro masožravé.
To vypadá jako ananasovník ,podobný květ má guzmánie ale ta má červené listeny v úžlabí.Zkrátka asi pohledáme -nějaké broméliovité,že?!
No ten střed je špatně vidět, ale myslím , že to bude Chocholatice, někdy ji rychlí a prodávají v neobvyklou dobu, je to cibulivina , ale na 100% si jistá nejsem, jen odhaduji podle listů, protože ji mám, ale kvete v létě.(normálně). Tady mi připadá, že je mučená s málem světla.
doplněno 14.04.10 11:47:Tady jsem se na ni ptala, protože jinou mám doma a jiná je na zahradě u našich a obě kvetou v jinou dobu a já koupila cibuli v květářství, kde ji vytáhli z hlíny , protože jako rostlinu kvetoucí ji neprodali a nepamatovala jsem si název.
Málo světla?Je 2m naproti oknu.Tak ji přesunu.
Zkusila jsem vyfotit znovu, jestli to nebude lepší.
Papene, já tedy nevím,ale přijde mi to jako zelenec - chlorofytum. Ještě se mrknu do chytrý knížky.
doplněno 14.04.10 12:41:
Tak v knížce néni, ale zkuste mrknout zde :
www.florea.cz/chlorophytum-orchidastrum-green-orange-zelenec-p297
doplněno 14.04.10 12:46:
takhle to bude lepší
Je to ono, binka má bodík. Vůbec by mě zelenec nenapadl, mám jen ten klasický s úzkými listy, zajímavý, ale určitě chce blíž k oknu než 2 metry, ale pozor na slunko.
binka= šikulka Děkuji
Musím se poohlídnout, jestli zde nemám ještě nějakou bez jména, když Vám to tak jde.
binka jasně.Ale já to psala na všechny chytré hlavičky.
kytka svatá pravda.Chybí černá marenka, aby to trochu utlumila.:D
Děvčata nějak se nám to tu červená všimly jste si?
Marenka chudák nemá zahrádku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.