Nejste přihlášen/a.
Koupili jsme na zahradu broskvoň..soused nám řekl,že prý se stříhá už teď,takhle mladá,je to tak?poradíte?ostříhat nebo nechat být?
V tom příspěvku se doporučuje mladý stromek sestříhat na dvě očka.To je pravda při výchovném řezu jednoletého roubovance.ale většinou se prodávají už stromky s připravenou korunkou,které mají už tři základní větvičky.Na jaře bych ho nechal na pokoji,řez v této době znamená možnost klejotoku a tím také snadné nakažení,Nechal bych zakrácení až na srpen.
JABRAKA
Papene:
v těch odkazech se špatně orientuje.Vybral jsem z jedné diskuze příspěveček:
Střiháni broskvoní - jednoduchy zpusob: Založime kotlovitou korunu ze tři nebo ctyř větví, které po zesileni vytvoři kosterni větve.Tyto větve udržujeme stejne vysoké. Kazdy rok vrcholy odřízneme, aby strom nepřerustal na výšku.(po sklizni) V době květu osřiháme vsechny vetvicky co si vzajemně prekazi a zahustuji strom.Jednoduche a osvedcené.
No hrůza s pravopisem,něco jsem opravil,ostatní už nemohu.Snad je to čitelné.
JABRAKA
já jsem dnes ostříhala odborně:Dnektarinku, ona je už chudák,ale stále pěkně plodí, tak ji nechávám žít.
:DJestli tak jako já ibišek, tak potěš p...A co foto dát do zahrady, ať se přiučíme.
Tak to závidím.Nektarinky miluji.
chudinku křivou ,ona je na půl raněná celá sešlá ,abych si neuřízla ostudu. Ale každý rok sklidíme tak 30-35 kg nektarinek
tu je babička nektarinka
doplněno 13.04.10 15:51:Já miluji, když jsou ještě tvrdé natrhám košík sednu si na lavičku a jím a jím .,Teď jsem si vzpomněla ,mám ještě v mrazáku nakrájené na koláč, tak to je fajn ,tvaroh mám tak bude dobrota
Jejda, já na ně dostala takovou chuť.Taky jim jen tvrdší.Tak ať ti holka plodí a budem se těšit na fotku, kde bude obalena plody.
Jasně,to je od Strejdy,aby se to nemuselo hledat.
Ale je to podle mého gusta.
Ale je zajímavé,když člověk mluví s různými odborníky ovocnáři,jak každý má svoje postupy,které z praxe pochytil a někdy se od sebe dost liší.Pak si člověk přečte něco z literatury a má ze všeho v hlavě galimatiáš.
JABR
Když jsem měla meruňku na tom místě tak mi ji párkrát stříhal sadař,to jsem byla ještě nezkušená/ před 25 letyteď jsem trochu zkušená:D/ a meruněk nikdy moc neměla, když jsem viděla jak to pižlá .Už nikdy více ,od té doby si stříhám sama . Doufám,že se neobrací v hrobě. Ale pro mě je důležité jak strom plodí. A daří se mu dobře , je tu v rohu za větrem a na slunci.Tak,že někdy ty odborné rady ,člověk nemůže brát moc vážně. Lepší je pro mne osobní zkušenost a kdo takto poradí ze své zkušenosti tomu dávám přednost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.