Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namnožit monsteru

Od: expert odpovědí: 5 změna:

zdravím když chci na množit monsteru tak ji nařízkuju ale ty vzdušný kořeny když jsou dlouhý a dám je do misky s vodou tak se polámou můžu je ustřihnou aby zůstal tak 5 centimetrů dlouhý a potom ji nechám zakořenít a pojedou mi z toho malýho kořene kořeny poradte.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Vzdušné kořeny má philodendron jen jako doplňkovou výživu.Při řízkování jsou nepotřebné.

JABRAKA

expert
hodnocení

ty seš asi kretén já se ptám na monsteru ne na filodendron filodendron má ty vzdušný kořeny na zakořenování a v tropech jsou obrovský a jsou jako normalní kořeny a vtropech se ještě přichitávají na stromech a a kořeny děla jenom v těch kořenech vzdušných jenom tam a já jsem se ptal jestli monstera zakoření když je ten vzdušnej kořen zkrácenej .

výtka
Upozornění od sys hejkal 28. 03. 2013 13:45:20
Je pravdou, že monstera a filodendron jsou často považovány za jedno a to samé...
Vaší pravdu jste ztratil v okamžiku napsání nadávky a ostatních napadení uživatelů. Dodržujte pravidla! Napsat někomu, že se mýlí, se dá i kulturně!

Ten vzdušný kořen ufikněte nějaké 3 cm u lodyhy, kterou dáváte do vody. Pokud můžete, nechejte lodyhu delší, lépe pak v květináči drží polohu. 2-3 listy vylomit, ořezat vzdušné kořeny a do pětilitrové láhve do vody. Nad zemí 2-3 listy nechat. ;) Monsteru mám nějakých 45 let. Čas od času ji zkrátím, když se ohýbá pod stropem a čas od času ji rozřežu a znovu, po vypuštění kořenů, dám do nové zeminy a vypařeného velkého květináče. Vždycky dávám 2 révky s dělenými listy a 2 s hladkými. Je pak taková jako načechranější. Se vzdušnýma kořenama se moc namažu. Když je to škaredé nebo někam lezou moc za skříň, ufiknu je. Rostlina se tváří, že jí to nevadí.

sebod*

Expert. Jestli je Jabraka kr..ten, tak Ty jsi nevychovanej, arogantní *bzum*. Než někoho začneš urážet, tak by ses měl podívat, co to je filodendron a co monstera *zed*.

ukulele*
hodnocení

0x

svatá prosto, vidím, že se za experty považují lidé, kteří říkají Jukkám palmy a jsou drzí a urážejí lidi, kteří velice správně nazývají monsteru philodendronem, bože, bože...asi půjdu zalít svůj kaktus agáve

doplněno 28.03.13 15:45:

sakryš, tak mě to vzalo, že jsem nedopsal -prostoto-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]