Nejste přihlášen/a.
Hezký den rádcové,
poraď te prosím, jakou značku motor.sekačky koupit?
Zahrada je velká 300metrů,rovina.
Já bych jinou než motorovou s pojezdem nechtěl. To pak sekání trávníku relaxace. Benzinová bez pojezdu je dřina i na rovině.
Jinak bych se asi nebál ani motoru Tecumseh, myslím, že taky USA.
A co by měla mít pro pohodlí:
- dobré uchycení rukojetí k podvozku - aby se neuvolňovaly
- kolečka na kuličkových a nikoli plastových ložiscích (velmi brzy se vyběhají
- dobře uchycená kolečka k podvozku, jinak se brzy "rozšmajdají", podovzek klesne a budou problémy s nastavením výšky
- nastavení výšky sekání jednou a ne dvěma nebo čtyřmi páčkami
- někde blízko servis
- US motory (Briggs&Stratton a asi i Tecimseh) mají všechny šroubky palcové - velmi špatně se shánějí a on občas nějaký vypadne, Honda by snad mohla mít metrické
Není nyslím nutné ovládání otáček.
Já byl spokojen se Stigou.
já mám sekačku na elektriku sice tahám kabel ale vyjedu s ní kdy chci a nemusím myslet na to jestli mám benzín koupený:D
jasný to mě někdy taky štve, stále dávat pozor abych ho nesekla. Ale už 7 let složí na 100% jen nabrousíme nůž a šlape.
Známý maji benzínovou a ten se s tím stále morduje, zlobí je .Jistě taky záleží jak s tím zachází.
Takže koupit tu, která má dekropresní ventil?Potřebuji něco jednoduchého, spolehlivého a né se u toho vztekat.
Promiň nechci Tě zradit v rozhodování. To jsou čistě jen zkušenosti. Jestli jsi byla spokojena s benzínovou ,kup si ji!A nedej na moje kecy
doplněno 10.04.10 12:19:Já sekám týden co týden, kdybych to nechala 14 dní, tak se ulítám s vysypávání koše.
Ne, ne já měla doteď asi 13 let Al-ko elektrickou a bez závady.Teď je, ale konec.A sekalo se taky každý týden.
Pro mě je jednodušší elektrická, kupovat olej/hlídat výměnu, /kupovat benzín/myslet na to abych ho měla doma. Pak čisti a měnit svíčky ,pak mi prdne struna na startování, dej pokoj a navíc tolik peněz bych za ni nedala. Tak si sedni v klidu a prober si co od ní očekáváš a jaké máš nároky.A napiš si klady a zápory. Dobrou volbu ti přeji.
Souhlasím s raadekem až na jednu věc, a to je pojezd. Tlačit motorovou sekačku s plným košem není žáden med. Proto souhlas - motor Honda a další OK, ale pojezd! Jednou rukou řidíte sekačku a v druhé klidně mužete třímat zákuseček, kousek řízečku atd.a ne funět a potit se. A nebojte se negativ, o kterých píše kytka. Údržba a poruchovost na těchto strojích je minimální, akorát nalit benzín a jednou za rok vyměnit olej.
A ještě odkládací plochu na počítač a při práci sledovat co se děje na poradte.cz
:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.