Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou sekačku na 300m2?

Od: papene* odpovědí: 26 změna:

Hezký den rádcové,

*nevi*poraď te prosím, jakou značku motor.sekačky koupit?

Zahrada je velká 300metrů,rovina.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

2x

na to bych použil elektrickou ,je tichá a má levnej provoz ,nevýhoda je kabel

papene*
hodnocení

Jste se domluvili s kytkou, že ano?:D

repak*
hodnocení

2x

Já bych jinou než motorovou s pojezdem nechtěl. To pak sekání trávníku relaxace. Benzinová bez pojezdu je dřina i na rovině.

Jinak bych se asi nebál ani motoru Tecumseh, myslím, že taky USA.

A co by měla mít pro pohodlí:
- dobré uchycení rukojetí k podvozku - aby se neuvolňovaly
- kolečka na kuličkových a nikoli plastových ložiscích (velmi brzy se vyběhají
- dobře uchycená kolečka k podvozku, jinak se brzy "rozšmajdají", podovzek klesne a budou problémy s nastavením výšky
- nastavení výšky sekání jednou a ne dvěma nebo čtyřmi páčkami
- někde blízko servis
- US motory (Briggs&Stratton a asi i Tecimseh) mají všechny šroubky palcové - velmi špatně se shánějí a on občas nějaký vypadne, Honda by snad mohla mít metrické

Není nyslím nutné ovládání otáček.

Já byl spokojen se Stigou.

papene*
hodnocení

Díky, tak mám zase očem přemýšlet.:D

doplněno 10.04.10 14:48:

raadek díky.*hej*

raadek*
Pojezd si rozmyslet muzes, ale na rozmery 15x20m se mi zda opravdu zbytecny. Za jine doporucene znacky typu P.R.C. ti bohuzel zaruku 20let dat nemohu. R.

raadek*
hodnocení

0x
Nevim kolik chces Papenko investovat, ale osobne ti na 300m doporucim Hondu bez pojezdu. R.
papene*
hodnocení

To je to, že tomu ani za mák nerozumím.Na co vše se má přihlédnout při koupi.*nevi*

kytka*

já mám sekačku na elektriku sice tahám kabel ale vyjedu s ní kdy chci a nemusím myslet na to jestli mám benzín koupený:D

papene*
hodnocení

No jo, ale já ten kabel už nějak nechci tahat.;)

kytka*

jasný to mě někdy taky štve, stále dávat pozor abych ho nesekla. Ale už 7 let složí na 100% jen nabrousíme nůž a šlape.*palec*

doplněno 10.04.10 11:26:

Známý maji benzínovou a ten se s tím stále morduje, zlobí je .Jistě taky záleží jak s tím zachází.*smich*

papene*
hodnocení

Tak teď jsi mně vážně pomohla.*ee*

raadek*
Nejspis s ni budes sekat vetsinou ty a ve ctrnactidennich intervalech. Staci ti zakladni typ bez pojezdu. Honda je drazsi, ale ma velmi lehke startovani diky dekompresnimu ventilu. B&S jsou take velmi dobre motory, ale mensi, ktery ti staci, dek. ventil nema. Samozrejme ho nastartujes v pohode take, ale s vetsi namahou. Jine motory ti nedoporucim. Na 300m staci zaber kolem 45cm. Ze znacek sekacek ti doporucim Hondu, Al-ko, Stigu. Jestli si vyberes jinou znacku, tak se radeji jeste zeptej. R.
papene*
hodnocení

:)Takže koupit tu, která má dekropresní ventil?Potřebuji něco jednoduchého, spolehlivého a né se u toho vztekat.;)

raadek*
Kdyz Hondicce das co potrebuje, tak ti rucim za to, ze se 20 let urcite vztekat nebudes. R.
kytka*

Pap škoda,že jsi to neřešila, když se točilo kolem štěstí u Mounfildu.*nevi*

papene*
hodnocení

To mně teďka taky napadlo.Ale u nás je to tak vždy.S křížkem po funuse.*zed*

kytka*

Promiň nechci Tě zradit v rozhodování. To jsou čistě jen zkušenosti. Jestli jsi byla spokojena s benzínovou ,kup si ji!A nedej na moje kecy

doplněno 10.04.10 12:19:

Já sekám týden co týden, kdybych to nechala 14 dní, tak se ulítám s vysypávání koše.

papene*
hodnocení

Ne, ne já měla doteď asi 13 let Al-ko elektrickou a bez závady.Teď je, ale konec.A sekalo se taky každý týden.

kytka*

Pro mě je jednodušší elektrická, kupovat olej/hlídat výměnu, /kupovat benzín/myslet na to abych ho měla doma. Pak čisti a měnit svíčky ,pak mi prdne struna na startování, dej pokoj a navíc tolik peněz bych za ni nedala. Tak si sedni v klidu a prober si co od ní očekáváš a jaké máš nároky.A napiš si klady a zápory. Dobrou volbu ti přeji.

stafan*
hodnocení

0x

Souhlasím s raadekem až na jednu věc, a to je pojezd. Tlačit motorovou sekačku s plným košem není žáden med. Proto souhlas - motor Honda a další OK, ale pojezd! Jednou rukou řidíte sekačku a v druhé klidně mužete třímat zákuseček, kousek řízečku atd.a ne funět a potit se. A nebojte se negativ, o kterých píše kytka. Údržba a poruchovost na těchto strojích je minimální, akorát nalit benzín a jednou za rok vyměnit olej.

papene*
hodnocení

A ještě odkládací plochu na počítač a při práci sledovat co se děje na poradte.cz*haha*

doplněno 10.04.10 13:19:

*haha*:D

kytka*

No ti může manža uděĺat ne?:D

stafan*

Vidite holky a to mne vůbec nenapadlo.Pořád jen myslím na to žrádlo...Sakra ono se to i rýmuje... no nechám to tak.

kytka*
10.04.10 13:33

:D*slunce*

rosi*
hodnocení

0x

já se přikláním ke značce stiga a pojezd je supr vjec.Koupil sem si stigu pred čtyřmy roky a jsem nadmíru spokojen motor Briggs stratton seču cca:1000m

bruk600*
hodnocení

0x
Já bych koupil tu nejlevnější s odpovídajícím záběrem. Vysvětlím.. :) Technicky vzato se sekačka skládá ze šasí a motoru. Jak už tady psal poradce Radek@, tak nejužívanější a slušný motor je B&S, který je vyráběn levně, pravděpodobně někde v Číně, ve velkých sériích a je prodáván jako polotovar výrobcům šasí, kteří sekačku dolpní odpovídající značkou a postarají se o marketing. Prostě o životnosti rozhoduje hlavně motor a ten bude ze stejné továrny. To pak jen my zákazníci se rozhodujem podle značky a každý má tendenci chválit tu, či onu značku podle toho co má doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]