Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pestovat bambus

Od: agony odpovědí: 3 změna:

Dobry den,prosim o rady jak pestovat bambus a jak ho strihat-nebo nestrihat...

Koupila jsem loni na podzim Bambus v Hornbachu.Po zasazeni byl tak 2 tydny dobry,pak rychle zezloutl a opadal,proschnul.

Byl tak listopad.Zasazeny je spise ve stinu jde na nej slunce jen rano,blizko u domu v korenovem balu a mulc. kure,kolem sterk a kacirek.To co uschlo jsem ostrihala,nachala asi 20cm nad zemi a prikryla chvojim na zimu.Nezmrznul,ted jsem ho ostrihala az k zemi je tam videt zelena stebla.

Mrzi me ze z metrovaho bambusu tad neni nic.Znama o pestuje take ve stinu doslova na chodniku na betonu a roste silene.

Prosim poradte mi jak s nim nalozit,dekuji Radka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Na stránkách www.bambusy.cz najdete pěkné čtení, jistě pro Vás potřebné informace

hodnocení

0x

Bambus (Arundinaria) má rád slunečné místo, maximálně polostín. Zálivka by měla být jen minimální, během období růstu opakovaně přihnojit dusíkatým hnojivem. Bambus se prořezává jen tehdy, je-li jeho růst příliš bujný! Množí se dělením trsu (odeberte u své známé).

Já ho vždy na podzim ostřihám, na jaře očistím zbytky, přihnojím cereritem, a víc se o něj nestarám. Jen když je hodně sucho, zaliji. Jak začne rašit, vyroste do podzimu, tak 2-3 metry, někdy nevím co s ním...mám rohože, zastínění na pergole a jinak rozdávám...Je to plevel- nenáročný...chce sluníčko anebo polostín, ono je ale více druhů, tak záleží jaký máte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]