Nejste přihlášen/a.
Dobry den,prosim o rady jak pestovat bambus a jak ho strihat-nebo nestrihat...
Koupila jsem loni na podzim Bambus v Hornbachu.Po zasazeni byl tak 2 tydny dobry,pak rychle zezloutl a opadal,proschnul.
Byl tak listopad.Zasazeny je spise ve stinu jde na nej slunce jen rano,blizko u domu v korenovem balu a mulc. kure,kolem sterk a kacirek.To co uschlo jsem ostrihala,nachala asi 20cm nad zemi a prikryla chvojim na zimu.Nezmrznul,ted jsem ho ostrihala az k zemi je tam videt zelena stebla.
Mrzi me ze z metrovaho bambusu tad neni nic.Znama o pestuje take ve stinu doslova na chodniku na betonu a roste silene.
Prosim poradte mi jak s nim nalozit,dekuji Radka
Bambus (Arundinaria) má rád slunečné místo, maximálně polostín. Zálivka by měla být jen minimální, během období růstu opakovaně přihnojit dusíkatým hnojivem. Bambus se prořezává jen tehdy, je-li jeho růst příliš bujný! Množí se dělením trsu (odeberte u své známé).
Já ho vždy na podzim ostřihám, na jaře očistím zbytky, přihnojím cereritem, a víc se o něj nestarám. Jen když je hodně sucho, zaliji. Jak začne rašit, vyroste do podzimu, tak 2-3 metry, někdy nevím co s ním...mám rohože, zastínění na pergole a jinak rozdávám...Je to plevel- nenáročný...chce sluníčko anebo polostín, ono je ale více druhů, tak záleží jaký máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.