Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké hnojivo na muškáty?

Od: hedera* odpovědí: 20 změna:

Zdravím a mám dotaz. Jaký druh hnojiva na muškáty je mezi pěstiteli nejoblíbenější a nejpouživanější? Ptám se proto, že je celkem slušná nabídka, ale zkušenosti mám jen s Kristalonem plod a květ. Ráda bych letos změnila. Díky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

já míchám při sázení do hlíny Osmokot (nevím jestili jsem to napsala správně) - jsou to malikné kuličky, pomalu se rozpouštějí a působí celou sezonu...

znám lidi, co dávají slepičák a je fakt, že muškáty mají ukázkové... ale já ten smrad na oknech nechci...

sebod*

Myse, taky dávám slepičák a nesmrdí to. Kdo má možnost, ať do zeminy přidá králičí bobky, nebo koňské koblížky :D. Kytky se pak můžou v růstu strhat. Ale když naroste zelená hmota, je třeba přidat Kristalon na květ.:)

hodnocení

0x

Při výsadbě používám biohumus a zbytek zeminu pro muškáty. Jinak hnojím po výsadbě, tak měsíc Kristalonem - start, a potom 2krát týdně Kristalon plod a květ. Zkoušela jsem hnojivo přímo na muškáty, ale vrátila jsem se ke Kristalonu. Hnojím s ním fuchsie, muškáty, surfinie, tabák- okrasný, petůnie, prostě vše, a vždy jsou nádherné...prý je dobré hnojivo přímo od Lebiše, z jeho zahradnictví v Boskovicích, ale nezkoušela jsem. Určitě se dá objednat přes net. Mrkněte mu na stránky...*slunce*

limetka*
hodnocení

0x

Osmocote je dnes většinou již přimícháno v kupovaných substrátech, ale samo o sobě by asi na celou sezonu nestačilo, také používám Kristalon plod a květ a ať jsem zkoušela co jsem zkoušela, vždy jsem se k němu vrátila, opravdu je asi nejlepší. Takže moje rada - neměnit!

kytka*

Loni jsem přimíchala Osmocote ,ale ještě jsem přihnojovala Kristalonem. Byly muškáty krásné. Letos se na ně chystám zase.

papene*

:) Známá hnojí CERERITEM.Já to ještě nezkoušela, tak nevím.*nevi*

doplněno 10.04.10 00:45:

*cteni* forum.mujmac.cz/...

*cteni* zahradnictvivedrovice.cz/...

kytka*

a čím hnojíš muškáty?Cererit rozhazuji na záhony.

papene*

Vším, kde je napsáno "na muškáty".

sebod*

Je třeba si uvědomit, že není hnojivo, jako hnojivo. Tím nemyslím složení. Vše, kde bude dusík je určeno k nárustu zelené hmoty. Ale nepodpoří to nasazení na květ. Proto já doporučuji u malých sazeniček dusíkaté hnojiva (jestli můžete, zkuste fakt přírodní- králičí a koňské koblížky:D) . V týhle fázi dokonce vyštipuji třeba u muškátů násadu na květy.A teprve později dám hnojivo na květ.

P.S. Těma králíčíma bobkama jsem to jednou přehnala na záhoně. Každý obdivoval, co je to za krásný, půlmetrový fialově kvetoucí rostliny. A ony to byly přerostlý fialky *haha**smich*

Připomněla jste mi, jak jsem kdysi sbírala kravince na pastvině, ale to bylo nej. hnojivo ke všemu...Sušila jsem to v bedně a pak zamíchala do zeminy, vše rostlo, jak divé... Pak slepičince namočené v sudu, ale ten ozón- fuj...*slunce*

kytka*

No vždyť zásilkové katalogy Sieberz a jiné -nabízejí kravský hnůj v granulích malou krabičku za velký peníz. . Kdo má možnost je to asi nejlepší.

pt®

Včera měli kravský hnůj v Bauhausu v pytlích /v pytlíčkách/, cena těsně nějak pod 300,- Kč. PT /stařenka/

papene*

Ale ty smrdí taky.Mám vyzkoušeno.*blee*

myse*

já celou zahradu hnojím slepičákem. Jenom na ty okna se mi ho nechce dávat kvůli smradu...

možná to letos zkusím - ale - klasicky zalít ředěným? nebo suché dospod do truhlíku pod hlínu?¨co myslíte?

fidonet*

jj smrdí i zavřené v krabici. Koupili jsme to v pondělí a do pátku jsme přemýšlel, co v autě tak smrdí :( přišli jsme na to až v sobotu, když jsme to otevřeli a chtěli hnojit. Šílený závan :) Ale je to velmi dobré hnojivo. A pokud jsou v okolí slepičky tak i ony dobře přihnojí ...

papene*

JJ slepičky přihnojí a za odměnu sezobou zasetá semínka.*haha*

pavelll*
hodnocení

0x

Kristalony jsou dobrý. Do června je lepší použít Start, potom Plod a Květ. Několikrát za sezónu je dobré stříknout stimulátorem Altron Silver. Lépe rostou, více kvetou a jsou odolnější.

sebod*

Myse, do truhlíků můžeš dát starší suchý slepičák nebo i dobře překvašený (raději déle nechat ve vodě). Málo vykvašený je ostrý a mohl by poškodit kořínky. Jestli tím pohnojíš, připrav si podpěry. Roste to pak jak blázen. *sok*. Pak nehnojíším ničím na růst, ale jen později na květ :)

myse*

Díky Sebod, starý suchý nemám - jenom čerstvý... překvašený mám - ale ten zase straaaašně smrdí, tak se mi to nechce dávat na okna... Hnojila jsem (tram ta da dá - už to mám za sebou) tím celou zahradu - keře, stromky, trvalky, růže... a rostou jak divý - to je fakt. Za 3 roky máme živý plot větší než já - sázeli jsme 30cm keříky...;)

sebod*

Myse. Jen opravdu pamatuj nato, že slepičák - to je jen nárůst hmoty. Proto jestli chceš, aby Ti něco opravdu bohatě kvetlo, tak přihnojit na květ :)

Já hodně do všeho používám starý, suchý slepičák - on nesmrdí. Jednou jsem udělala celou zahradu vykvašeným a psi z celý vesnice ke mě chodili jako do parfumerie *haha*. Ty jejich slastný pohledy, když se v tom váleli *ua*. Nevím proč pak jejich páníčkové vypadali jako *cert*. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]