Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na smutnice

Od: zuzee* odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych se zeptat jak se zbavit smutnic. Máme jich docela hodně. Babské rady (tabák) nepomohli, žluté papírky sice pochytají mušky ale ne všechny a nezbavíme se těch larviček v hlíně. TAkže mi prosím poradte nějakou "chemii". Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

1x

Nejlepší je zeminu než se sází zahřát v troubě na 80 st. tzv desinfikovat. To usmrtí veškeré zárodky. Já tedy používám také žluté lepové šipky a funguje to. Nejvíc je to když se květiny přesadí a zemina není ošetřená.To jsme Vám ale zapomněli napsat, když jste minule tady měla dotaz k těm kytičkám.To se omlouvám ,ale jinak oni se vychytají na ty šipky.

doplněno 08.04.10 19:14:

Ty hlístice mívají prodejny zahrádkářských potřeb apod, to u nás nikde poblíž není tak používám ty lepicí šipky.

zuzee*
hodnocení

Jestli myslíte ty žluté lepíci papírky nebo šipky tam se sice vychytají ale pořád jich máme plno. Opravdu už chci vyzkoušet spíš něco chemického a 100% spolehlivého. bohužel mě nenapadlo kupovaný substrát zahřívat. Příště už to uděláme.

zuzee*
hodnocení

Bohužle nám ty štítky nepomáhají - pořád jich máme dost, v zemině nám lezou i ty malé larvičky.

A ty hlístice opravdu pomáhají 100%?

kytka*

tak to byla zemina po zimě špatná ,oni ty levné zeminy jsou často napadeny . Prodává se substrát Floria stojí 170 kč,ten už je ošetřen proti těmto hlísticím . Jinak já nemám hlístice vyzkoušeny ,snad kolega který to radil, vám opoví,jak s nimi ošetřit květiny. Vím jen že se nějak naředí s vodou a zalévá se stím a zemina nemá vyschnout a tím se zahubí i larvičky.

kibic*
hodnocení

0x

Pokuste se sehnat parazitické hlístice Steinernema feltiae. Je to spolehlivé řešení!

limetka*
hodnocení

0x

zuzee, už to tu bylo víckrát, dejte si smutnice do vyhledávání, najdete tam, kde ty hlístice seženete. Je to každoroční boj...

Zkuste adresu BIOCONT LABORATORY,spol.s r.o. ŠMAHOVA 66, BRNO - SLATINA 62700 TEL.545218156 e-mail: objednávky @biocont.cz, www.biocont.cz Mám dobrou zkušenost s telefonickým objednáním,ale to jsem neměla ještě PC. Vřele doporučuji i hlístice na slimáky,je to 100% účinné,ale není to nejlevnější. Příště zeminu propařte,dá se menší množsví udělat i nad párou,ale lepší je trouba. Já dávám při 100 stupních na 30 minut. Přeji úspěch.

stafan*
hodnocení

0x

Kupte si dursban - viz : greenhome.cz/... Sypat do květinačů. Mne to pomohlo.

doplněno 08.04.10 21:59:

odkaz je nefunkční. Dejte do vyhledaváče - dursban.

stracena*
hodnocení

0x

Já mám vyzkoušené žluté lepící pásky a také, pokud to květiny snesou, nechat zem úplně vyschnout, ty potvůrky mají rády vlhko. A.

crash007*

mám ten samý problém skoušel jsem ty lepící pásky ale ani jedna muška tam nepřilétla měl jsem je i v mucholapce (umřela :( ) mám je v palmě viz. poradte.cz/... ale lidi říkají že na to je dobrej i postřik tak nevim .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]