Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní ibišek - jak namnožit?

Od: fragola* odpovědí: 20 změna:

Ahoj, jsem tu opět s dotazem. Loni jsem zkoušela namnožit zahradní ibišek. Odstřihla větvičku, něco dala do vody, něco rovnou do hlíny, ale úspěchy jsou velmi chabé, téměř žádné, nezakořenilo to. Kde je chyba? Rovněž s množením ptačího zobu jsem moc neuspěla, tak jsem si letos koupila stimulátor na zakořeňování. Nebo to nechat raději zakořenit ve vodě? A když se to chytne, od kdy tvarovat ten ibišek? Díky! Ivana

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Množení ibišku pomocí řízků dlouhých asi 15cm je nejvhodnější provádět v květnu. Do jednoho květináče naplněného květinovou zeminou s trochou rašeliny dejte vždy 2 či 3 řízky. Pak na nádobu navlékněte plastový sáček. Při ideální teplotě asi 22°C řízky za 3-4 týdny zakoření. Pak je přesaďte a když obrostou, několikrát je seřízněte, aby rostlina košatila...

doplněno 10.04.10 16:13:

Nic nekomplikujte, ibišek je velmi schopný a vše udělá za vás.

hanula1

diky moc za napad zkusim si svuj namnozit kveten uz je za chvili. Jen se chci zeptat zdali pomuze stimulator nebo se na Ibisek nehodi.

kytka*

Já bych zkusila obě možnosti, vždy zkouším víc možností-rovnou do půdy se stimulátorem či do vody zakořenit. A určitě něco vyjde.*tuc*

fragola*
hodnocení

To je dobrý tip, zkusit to v hlíně i vodě...

Sebod: jsem od Chrudimi, ale ptačího zobu bude dost od mého tatínka, až bude stříhat svůj na zahradě, jen kdyby to kořenilo. Taky to zkusím asi i do hlíny se stimulátorem a do vody...

Díky. Ivana

papene*
hodnocení

0x

;)Já jsem modrý ibišek radikálně zastřihla asi před 14 dni.Jak se udělalo hezky.Na podzim se nějak na něj zapomnělo.Množim ho ze semínek.Bez problému.Některé semínka zůstanou ležet na zemi, ty zakoření sami a pak sazeničky rozdávám, je mně je líto vyhodit.Ale už je nikdo nechce.*plac*

Chudák vypadá tak to.

doplněno 07.04.10 23:11:

To je to nejednodušší viď?

Zahradní ibišek - jak namnožit?
sebod*

Pap, já se hlásím o ibišek *modla*.

lm®

Já bych měla taky zájem,byl-li by ještě nějaký?*modla**andel*

jabraka*
hodnocení

0x

Také sbírám semenáčky pod keříky.

JABRAKA

pt®

Mně Ibyšek umřel, byl krásný červený. Měla jsem ho stále v pokoji, ale už byl velký. Na podzim jsem ho vysadila na zahradu, a asi ta dlouhá zima ho umořila. Je už suchý, mrtvý, chudinka. PT /stařenka/

papene*

pt ne každý ibišek se hodí vysadit do země.Vlastní zkušenost, taky smutná.

sebod*

Fragola. Ptačí zob je plevelná rostlina. U nás jsou ho plné lesy. Malinkých sazeniček. Hodně roste na kraji lesa u silnic ale lze ho objevit všude možně. Zkuste se rozhlédnout, třeba něco objevíte. *sok*. Odkud jste? A kolik ho potřebujete?

pt®

No, tak to jsem tomu dala na frak. Ach jo. PT /stařenka/

doplněno 08.04.10 08:41:

pro Papene

papene*

pt minulý týden měli v Lidlu ibišky venkovní.*nevi*Ale už je nemám kam dát, tak jsem odolala.Zkusila bych ho.Padesátku, kdyby odešel bych klidně oželela.;)Neboj teď se začnou objevovat v krámech a v zahradnictví.Sezóna začíná.

kytka*

Pt k venkovní výsadbě se nehodí pokojový ibišek. To si kupte venkovní, ale nevím nevím jestli by přežil naši zimu. Ibišky je lépe zimovat v chladné místnosti v domě, sklepě ,apod.

karelxii*

Já mám pár ibišků /venkovních/ na zahradě několik let a v poho i zimu přežívají,omlouvám se za kvalitu fota

Zahradní ibišek - jak namnožit? #2
kytka*

i přes nekvalitní foto jsou pěkné.*palec*

papene*

JJ taky se mně líbí.*palec*

Tady je těch pár semenáčků.Po dnešním zkouknutí, vypadají, že žijou.*uf*

Zahradní ibišek - jak namnožit? #3
kytka*

nikdy jsem venkovní nepěstovala.*nevi*

kytka*

To bude krása až pokvetou už se těším*hej*

pt®

Děkuji vám děvčata za rady, kouknu ještě i do Lidlu anebo i jinam. A budu chtít Ibyšek venkovníííí! Ty foto od všech, jsou krásné. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]