Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám možnost zsadit melouny ale místo je poněkud nevyhovující původně zde rostli kopřivy - hodně N ale tyto kopřivy každý rok napadly mšice pokud bych je vysekal a připravil zde políčko tak by se mi asi na melouny dostaly mšice z pozemku pod mým a tam je asi 750m2 kopřiv které mšice také napadají cca 25x30m zbytek pozemku je porostlý stromy a roštím. Proto se ptám "chutnají" melouny mšicím to asi ano . Chodit a stříkat na 750m2 výluhem z tabáku nebo nějakým fungicidem a to ještě na cizím pozemku to se mi moc nechce. A stříkat neustále ty své melouny také nechci jinak se v okolí vyskytuje i bez kterému mladé výhonky mšice také napadají. Toď vše. Za všechny rady díky kromě rad typu najdi si jiné místo!
Dobrý den.
Také pěstuji melouny a mšice jsem na nich nikdy neměla. Na vedlejším záhonu jsem měla mšice na paprikách, dokonce i na růžích, ale na melounech jsem mšice nenašla.
Melouny musíte často a vydatně zalévat, půdu před výsadbou řádně prohnojit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.