Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přežijí to melouny?

Od: ondra9 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den mám možnost zsadit melouny ale místo je poněkud nevyhovující původně zde rostli kopřivy - hodně N ale tyto kopřivy každý rok napadly mšice pokud bych je vysekal a připravil zde políčko tak by se mi asi na melouny dostaly mšice z pozemku pod mým a tam je asi 750m2 kopřiv které mšice také napadají cca 25x30m zbytek pozemku je porostlý stromy a roštím. Proto se ptám "chutnají" melouny mšicím to asi ano :( . Chodit a stříkat na 750m2 výluhem z tabáku nebo nějakým fungicidem a to ještě na cizím pozemku to se mi moc nechce. A stříkat neustále ty své melouny také nechci jinak se v okolí vyskytuje i bez kterému mladé výhonky mšice také napadají. Toď vše. Za všechny rady díky kromě rad typu najdi si jiné místo!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

barth*
hodnocení

2x

Mšic se nebojte, mšice řešetláková napadá jiné rostliny, nejvíce papriky, růže a pod. Na melounech, okurkách a pod. se nevyskytuje.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Také pěstuji melouny a mšice jsem na nich nikdy neměla. Na vedlejším záhonu jsem měla mšice na paprikách, dokonce i na růžích, ale na melounech jsem mšice nenašla.

Melouny musíte často a vydatně zalévat, půdu před výsadbou řádně prohnojit.

ondra9
hodnocení

ona ta puda nebude ani potrebovat hnojit vic jak 20l tam ty koprivy rostly a umiraly takze dost N tam je pak jedine pridavat P slepicincema . No zkusím to snad mi je mšice nenapadnou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]