Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek

Od: hanik* odpovědí: 5 změna:
Přeji krásný den, chtěla bych požádat o radu. Týká se mého ibišku, je to půl metrový stromeček, kvete, není s ním problém, ale teď poslední dva dny žloutnou listy a opadávají a to docela hodně, nevím, zda je to normální, nebo zda to znamená problém, prosím o radu či zkušenosti. Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marie*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Před chvílí jsem se dočetla, že je to normální příprava na zimu.
pavel*

No, úplně normální se mi to nezdá. Mě listy žloutnou, pokud na něj pustím dlouho chlad nebo je na studeném průvanu. Což je ted docela aktualni.

I kdyz je pravda, ze me par listku zezloutlo jen tak, aniz by hrozilo cokoliv z vyse jmenovaneho. Ale byly to jen malinke listecky, ne uplne vyvinute.

Takze by to mohlo byt, ze se Ibisek zbavuje prebytecnych listu, pokud nema dost svetla.

hanik*

Tím světlem to asi nebude, je umístěn v obýváku, který je na jih, ale teď mě napadlo, že to může být tím, když chodíme na balkon (lodzii) a foukne na něj ten studeny vzduch, zkusím ho trošku posunout. Díky.

karel*
Mě občas úplně zajde ibišek,že zvadnou a opadají listy a už neobroste.Prý to může být i nadměrnou zálivkou,že mu vlastně uhnijí kořeny.
maja*
Tezko rict, ja ho pouzivam skoro jako studnu (spousta vody), ale tak jednou za mesic ho necham uplne vyschnout, az mu skoro zacnou vadnout listy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]