Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klivie kvete

Od: stracena* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, jako každý rok mi vykvetla klivie, ale letos neudělala vysoký stvol, ale kvete mezi listy. Čím to je? Alena

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

1x

Není vysílená?

doplněno 07.04.10 12:50:

Může, protože mele sposledího.;)

Přesadit a popřípadě větší květináč.Já bych taky čekala až po odkvetu.Hlavně, že kvete a že je malý stvol neva.

doplněno 07.04.10 13:23:

Ale to mele bylo myšleno, že má nízký stvol.

kytka*

kdyby byla vysílená tak by nevykvetla.

Určitě? Já tomu nerozumím, ale slyšel jsem, že někdy rostliny kvetou právě tehdy, když mají na mále; v rámci snahy o zachování rodu. Prý se svazovaly jabloně řetězem. Tedy nevím, jestli to není nějaká blbost, ale něco taového jsem slyšel nebo četl.

stracena*
hodnocení

No u některých to možná platí, ale u klívie asi ne. Mně teď začíná kvést tchynin jazyk a u toho to možná dopadne právě tak, že pak zajde. A.

binka*

Tchýnin jazyk Vám nezajde, ten mi kvete pravidelně a drží se. Ale mám jednu kytku, teď kdybyste mně zabila, tak si na název nevzpomenu - a ta mi pokaždé po odkvětu zajde. Měla jsem ji už asi čtyřikrát.

stracena*
hodnocení

Mně takhle po odkvětu odešla nádherná gynura, jak jsem viděla ty malé žluté kvítky, tak jsem věděla, že už ji neudržím. A.

papene*

binka sem s ní.*bezim*

doplněno 12.04.10 12:30:

binko a co jinou tchýni.:D

binka*

Tak bohužel, prolezla jsem celej barák, ale kvetoucí tchýni nemám...ale příšte určitě cvaknu. Krásně voní, když kvete.

doplněno 12.04.10 12:39:

No ...moje tchýně taky krásně voní, věčně má u pusy cigáro ...*smich*

kytka*

Tak co ještě jste si nevzpomněla jak se kytička jmenuje ,jak Vám vždy umře?

doplněno 12.04.10 13:32:

Taky by mě to zajímalo*vtip*,že vždy po odkvětu umře:D

papene*

binko a jak alespoň vypadala, ta záhadná schcíplá kytka.;)

binka*

Ježíši,já jsem hrozná, fakt. Ale Papene, vy sama jste mi posílala vnitřní poštou název té kytky, která mi vždy zajde a já ji považuji za pepřinec ...jdu to najít ...

doplněno 12.04.10 21:51:

*smich* jsem rychlejší jak blesk ...někdy... Pepperomia ferreyrae!

Pravděpodobně to bude některá z bromélií, u těch je to obvyklé...

stracena*
hodnocení

Nevím, možná by potřebovala přesadit, má u sebe i odnože. Chtěla jsem to udělat po odkvětu. A.

kytka*

Tak až odkvete ,vyklepněte a rozeberte odnože a pěkně rozsaďte.

stracena*
hodnocení

Myslím, že z posledního nemele, je pořád pěkná a má spoustu nových listů. A.

kytka*
hodnocení

0x

Myslím,že ten stvol povyroste.

knopka*
hodnocení

0x

To vyroste.Měla jsem to samé,ale mně kvetla poprvé a to jsem chtěla vynadat dětem co to tam strčily zas do kytky *bum*až pak jsem si všimla že to je květ :D.

papene*

binka je to tak.Byla to Peperomia fer...

Klivie kvete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]