Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zjistila jsem, že mou orchidej napadli červci (podle obrázků na internetu jde o tyto škůdce), dočetla jsem se, že je možné je zlikvidovat AGRIONem. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nezlikviduje i květinu? Druhá věc je, že jsem si včera dovezla domů další orchidej - prozatím nenapadenou. S orchidejemi zkušenost moc nemám. Děkuju za všechny rady.
2x
Já používám KARETE, na všechny možné potvůrky. Rostlinám samozřejmě neublíží. Je pozřebe zopakovat postřik několikrát za sebou.A je potřeba postříkat všechny rostliny v bytě, i ty, které vypadají, že nejsou napadeny. S Agrionem nemám zkušenost, neznám. Ale jestli je určen k hubení červců je na něm určitě napsáno. A květinu určitě nezlikviduje. Tu novou orchidej dát prozatím do jiné místnosti, kde nejsou napadené rostliny.
O orchideích a jejich pěstování tu je mnoho diskuzí, Dejte si orchidei do vyhledávače a pak můžete číst a číst a číst... ![]()
Diskuze jsem samozřejmě pročítala
Já právě našla jako jediný přípravek ten agrion, ale mně přijde,že ty orchideje jsou strašně citlivé, tak jsem chtěla vědět, jeslti s ním někdo nemá zkušenost.
Děkuju, koukala jsem i na ten KARETE, tak zaběhnu do obchodu a něco snad z těch dvou mít budou. Pročtu návody a bude... Orchidejí by mi bylo líto, tak doufám, že to s nima nějak zvládnu![]()
Kdyby neměli nic z toho, tak si dej poradit. Jdi radši do menšího krámku než do nějakého marketu. Tam o tom prd vědí. Nemusíš se o orchideje bát, kvůli tomu o ně nepříjdeš. Já mám s nimi takovou zkušenost, že čím víc je trápím, tím více mě kvetou. Důležitý je místo kam je postavíš, substrát, hnojivo a hlavně minimální zálivka. Snesou spíš přísušek než přelití. Tak ať Ti krásně kvetou![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.