Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zjistila jsem, že mou orchidej napadli červci (podle obrázků na internetu jde o tyto škůdce), dočetla jsem se, že je možné je zlikvidovat AGRIONem. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nezlikviduje i květinu? Druhá věc je, že jsem si včera dovezla domů další orchidej - prozatím nenapadenou. S orchidejemi zkušenost moc nemám. Děkuju za všechny rady.
Já používám KARETE, na všechny možné potvůrky. Rostlinám samozřejmě neublíží. Je pozřebe zopakovat postřik několikrát za sebou.A je potřeba postříkat všechny rostliny v bytě, i ty, které vypadají, že nejsou napadeny. S Agrionem nemám zkušenost, neznám. Ale jestli je určen k hubení červců je na něm určitě napsáno. A květinu určitě nezlikviduje. Tu novou orchidej dát prozatím do jiné místnosti, kde nejsou napadené rostliny.
O orchideích a jejich pěstování tu je mnoho diskuzí, Dejte si orchidei do vyhledávače a pak můžete číst a číst a číst...
Diskuze jsem samozřejmě pročítala Já právě našla jako jediný přípravek ten agrion, ale mně přijde,že ty orchideje jsou strašně citlivé, tak jsem chtěla vědět, jeslti s ním někdo nemá zkušenost.
Děkuju, koukala jsem i na ten KARETE, tak zaběhnu do obchodu a něco snad z těch dvou mít budou. Pročtu návody a bude... Orchidejí by mi bylo líto, tak doufám, že to s nima nějak zvládnu
Kdyby neměli nic z toho, tak si dej poradit. Jdi radši do menšího krámku než do nějakého marketu. Tam o tom prd vědí. Nemusíš se o orchideje bát, kvůli tomu o ně nepříjdeš. Já mám s nimi takovou zkušenost, že čím víc je trápím, tím více mě kvetou. Důležitý je místo kam je postavíš, substrát, hnojivo a hlavně minimální zálivka. Snesou spíš přísušek než přelití. Tak ať Ti krásně kvetou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.