Nejste přihlášen/a.
Může někdo určit název rostliny a poradit s pěstováním?
to vypadá na nějaký druh orchideje.
doplněno 04.04.10 19:24:uvidíte jak se vyjáří další,jinak pěstování jako orchideje,zasadit do zeminy na orchideje a 1x týdně namočit do kbelíku s vodou do které dáte hnojivo na orchideje. a nemá ráda příme slunce.A nesmí stát ve vodě.
to má trochu jiné listy nemá?Ono je strašně druhů, ale každopádně péče jako o orchideje, ale my na o přijdem a co Papene ta spí nebo co?
určitě poroste, udělejte to jak jsem psala, a uvidíte brzy Vám pokvete, stvol nechte nestříhejte.
To poslední je Dendrobium Phalenosis, ta bez květu je Vanda nebo Ascocentrum- podle velikosti rostliny - ty jsou menší
Ja ju mám vyše roka zavesenú voľne vo vzduchu. Raz do týždňa namočím do kýbla s vodou na polhodinu inač len rosím spridaním aj tekutého hnojiva. Nie je nutnosť sadiť. Znesie aj priame slnko.
sází se /tedy pokud ji budete sázet/ do speciální zeminy na orchieje, koupíte všude kde zeminu prodávají a k tomu hnojivo na orchideje. Nevm jak myslel kolega v přístěvku ,že ji má volně zavěšenou ve vzduchu, s tím jsem se nesetkala, nechte se poučit, co bude pro Vás schůdnější.
Kolega to myslel tak, že rostlina nemusí být v květináči. Může být například přidělána drátkem k nějaké pěkné větvi, kořeny schovat třeba do vyschlého mechu.
Ak si všimnete obrázok od PAPENE zo 4.4.2010 poslaný o 20:11 tie dráty povedľa slúžia na zavesenie.
doplněno 05.04.10 13:30:ešte som našiel:
Autor: paja®
Datum: 10.11.09 17:51
Předmět: RE: Pěstování orchidea Vanda v bytě
Dobrý den, na toto je trochu složitější odpověď, záleží na tom jak jste ji dodstal, předpokládám,že bez substrátu ve váze, takže teploty teď v zimě neklesat pod 20 C, já mám dvě v místnosti s prům. teplotou 20 C, ale navolno , jen zavěšené bez substrátu a vázy. Vanda potřebuje , aby ji co nejdříve po zálivce oschly kořeny, takže namočit celý kořenový bal na 20 min. do vody (nejlépe dešťové) a vytáhnout , nechat oschnout v zimě stačí 1x za týden ponořit celou rostlinu na 1 hod a jinak každý den jen namočit kořeny a ihned vytáhnout, v létě dodržuji namáčení ráno a večer při velkých teplotách právě na 20 min., zkoušela jsem i ampule na kořeny, ale to nebylo dobré, v létě se dá zavěsit ven do koruny stromů asi od konce června a po navyknutí venku může být na přímém slunci , ale s častějším postřikováním nebo namáčením. Má ráda teplo a hodně vzduchu, roste ve vyšších patrech než Phalenopsis proto snese slunce, které Phaly spolehlivě zabije. Dá se zasadit i do průhledného květníku s hrubým korovým substrátem tak ,aby voda ihned odtekla a zavěsit, ale tady mám zkušennost jen s létem , na zimu bych to neriskovala, aby Vám neodešly kořeny. V zimě nehnojím, v létě 2x do měsíce slabou dávku hnojiva do vody na máčení. Pokud ji máte ve váze tak ji můžete máčet přímo v ní a potom vodu vylít, mě se zdálo, že kořeny ve váze dlouho osychaly tak jsem od tohoto způsobu upustila, ale záleží na bytových podmínkách v kterých ji pěstujete tzn. teplotě a vlhkost, pokud více topíte máte nižší vlhkost a může Vám osychat více je to záležitost intuice tak jako u všech rostlin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.