Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na prořezávání růží

Od: haanii odpovědí: 3 změna:

Jsem úplný laik, jak prořezáváte růže? I když už teď rašá, tak je přesto zkrátíte? Mám hrozně dlouhé klacky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

1x

Také jsem je teprve stříhala na 3 očka, ty co jsem sázela na podzim ,byly ostříhané a vysoké ty co mám tolik nezkracuji/je to vysoká růže./

annas*
hodnocení

0x

Můj muž prořezával růže teprve koncem minulého týdne, protože oteplení přišlo náhle. Na některých výhonech už pupeny rašily. Odstraňují se vnitřní výhony, nechávají se jen venkovní., sestříhají se na 3-4 očka.

Podle rady zahradníka měly být růže ostříhané již začátkem března.

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě se především odstraní mrazem poškozené celé výhony,zbytky okvětí,a u silnějších výhonů se nwchají 3 - 5 oček,poslední ven z keříku.Slabším se ponechá jen jedno očko.Nezapomenout okopat a přihnojit,,vlastně obráceně.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]