Nejste přihlášen/a.
mam zivy plot z tuji smaragdu,zlutych tuji(nevim presny nazev) a nekolik cyprisku lawsonovych, minuly rok sazene, vsechny jsou krasne, bez problemu.Ale cyprise zacli misty hnednout a posledni dny jsem si vsimla ze zacinaji hnedout i spicky.Pudu maji dobrou,dolomiticky vapenec taky.Zadnych cesticek od skudcu ve vetvickach jsem si nevsimla..Je mozne ze jim vadi kacirek, ze maji koreny malo vzduchu?Diky za rady
3x
Cypřiše chtějí hodně hodně zalévat , jestlipak jsou dobře zakořeněné, nekoření mělko?Hnědnutí způsobuje i umístění na slunci, chtěly by přistínit, jsou celkem náročné.Hodně ,hodně je zalévejte i když se Vám zdá že to stačí.Možná by jim lépe prospěla kůra místo kačírku.
Zalevali jsme je hodne, jsou jako jedine zakoupene v supermarketu Obi,mozna jsme uz koupili nejake paskrivce,jsou sazene na primem slunci, pockam do podzimu, a jestli se nezlepsi, vykopu je.Jaky jehlicnan by byl vhodny do ziveho plotu misto nej,ktery by mel podobnou barvu.Je nejaky?
Na diskusi Zahrada .cz , je zrovna psáno o stejném problému, mrkněte na to .Tyto cypřiše jsou problémové asi nejen u Vás
Doporučuji NEKUPOVAT stromky v různých supermarketech. Je to zločin
, co tam většinou prodávají. Když se podívám na kořenový bal, tak zjistím, že tam vlastně žádný není
. Stromek zasadíte,on přežije zimu a když má začít na jaře růst, tak nemá z čeho
. No a vy jdete a v hypáči koupíte nový. A prodejní řetězec je
. A Vy? ![]()
No, myslim, ze kdyz mi odejde 5 cyprisku z Obi,a 70 ostatnich stromku ze zahradnictvi je OK, tak si skutecne nemyslim, ze bych je opet nakoupila nekde v hypermarketu.
Oni jsou v marketech lákavé ceny, ale kvalita cenám odpovídá. Jsou to rychlokvašky nemající dobré kořeny.Je lepší v zahradě ,přesně jak říkáte koupit a je 100% že porostou. Mě cipříšky nikdy nešly, nevím čím je to.Už jsem s nimi boj vzdala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.