Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zasadit do stínu

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 14 změna:

Zdavím a prosím o radu, jaké rostliny zasadit do stínu. Mám takové "truhlíky" vyhrabané v zídce u plotu, sluníčko tam svítí v létě max. 3 hodinky. Zatím mi tam všechno "zdechlo" *modla* A ze všech balíčků semínek se na mě směje sluníčko=sázet na slunná místa. Chci to mít doma hezké. Bohužel jediné, čemu se tam daří, je plevel ;)

Díky moc za rady, Míša

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

madla*
hodnocení

2x

já mám taky kousek zahrádky ve stínu, daří se tam hortenzii, v truhlíkách begoniím, u zdi břečťanu. Našla jsem článek na idnes, který by vás mohl inspirovat

bydleni.idnes.cz/...

kytka*

krásně vám tam porostou netýkavky , jejich hodně barev a kvetou překrásně, dále oměj, hosta, těch je také hodně druhů, srdcovka, bergénie, konvalinky, vřesy, rozchodníky, blatouch.

cocinkamichalka*
hodnocení

Děkuji, netýkavku mám doma zasazenou ze semínek v květináči, už leze. Tak až vyleze víc, píchnu ji ven *palec*

cocinkamichalka*
hodnocení

Díky za odkaz, vytiskla jsem si konec článku a dnes udělám nájezd na Globus. Doufám, že něco pěkného seženu ;)

hodnocení

2x

Jde ledacos, záleží také na tom, co s rostlinami míníte udělat přes zimu. Bramboříky, vavříny, oleandry, azalky, aukuby, cinerárie, promulky, kořenokvětky, některé lipky a také fuchsie. Pro fajnšmekry také Cymbidium, které mám během roku na zahradě i já...

doplněno 01.04.10 11:32:

*primulky. *hi*

cocinkamichalka*
hodnocení

Upřímně řečeno, úplně nejradši bych je na podzim ustřihla a na jaře je nechala obrazit. Potřebovala bych fakt něco nenáročného. Možná bych něco mohla přezimovat i ve sklepě, ale tam máme dost zimu *nevi*

myse*
hodnocení

2x

do truhlíků doporučuji fuchsie - na podzim je sice musíte schovat - ale já je vyhazuji, nemám kde přezimovat. Na jaře koupím levně nové v Bauhausu v multipacku...

mezi ně sadím lobelky - ve stínu vydrží kvést až do mrazu...

co třeba ted na jaře macešky?

doplněno 01.04.10 15:06:

ještě jsem zapomněla - v těch jakoby-truhlíkách - máte odtokové dírky? aby se tam nehromadila voda, hlína pak začne hnít a nic tam neroste...

cocinkamichalka*
hodnocení

Ono to je totiž spíše taková zídka, za ní je plot. Ani netuším, jak je to hluboké. Bydlím tam teprve rok. Takže žádné přímo odtokové roury tam zřejmě nejsou... :( Ach jo...

doplněno 01.04.10 18:28:

Ale vzhledem k tomu, jak se tam v létě daří plevelu, kopřivám a podobně to tam asi nehnije *nevi*

kytka*

dala bych na dno keramzit, který pohltí přebatečnou vodu, aby kořeny nezahnívaly, nebo aspoň štěrk a pak tekrve zeminu, jinak hrozí přemokření.To víte kopřivám a trávě to vyhovuje, ale nevím jak by se to líbilo, kytičkám*nevi*

hodnocení

0x

poradte.cz/... počteníčko *jasne*

doplněno 01.04.10 17:02:

A taky na takovém místě, které popisujete se bezvadně dají "letnit"kytičky z bytu *ua*Vyvézt je na výlet.

hodnocení

0x

Rododendron.Je jich spousta druhů a většinou nemají rády přímé slunce a tak se pěstují ve stínu,či polostínu.

fragola*
hodnocení

0x

Taky doporučuju netýkavku. Škoda, že se mi ji nepodařilo přezimovat, ani semena jsem z ní nedostala, nějak jsem je na ní ani nemohla najít :(

kytka*

Netýkavka jde pěstovat i jako pokojovka. Ale na jaře se koupí sadba za 8-10kč, tak proč se s tím mordovat, zvlášť kdo to nemá kde mít.

cocinkamichalka*
hodnocení

Já jsem koupila ty semínka v Baumaxu, bylo tam něco jako "exotická" edice *smich* Už roste, ale je zatím malilililinkatá v květináči...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]