Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ostříhat ostružiník?

Od: sabrina® odpovědí: 7 změna:

Ahojky, poradí mi někdo jak ostříhat beztrnný ostružiník? Tedy jestli se vůbec stříhá- nic moc o tom nevím...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*

*cteni*

Z odkazu: zahrada.cz/...

Já je zkracuji až v předjaří (únor, březen) asi na 3 m, postranní obrost asi na 20 cm. Na zimu před tím je nezkrácené odvážu z konstrukce a na zemi nechám pod sněhem.

myse*
hodnocení

2x

stříhám na podzim, ale brzo na jaře nic nezkazíte. Staré pruty až u země zlikviduji a nechávám mladé v přiměřeném počtu vyvázané k plotu celou zimu. Pochutnáme si my i sousedi...

Maliny stříhám až na jaře - ty které nemají pupeny... Protože na podzim nevím co ano a co ne...

limetka*
hodnocení

1x

Ostružiník plodí na loňských výhonech a v podstatě kolik pupenů necháte, tolik přibližně bude větévek s květy. Po odplození koncem léta vystříhejte staré výhony až u země, nové letošní ponechejte a v předjaří zkraťte na délku, jaká vám bude vyhovovat. Není špatné je vyvázat na drátěnku , velmi dobře se pak sklízejí ostružinky

hodnocení

Díky všem za rady- letím se na to mrknout...*bezim*.

diemacka
hodnocení

0x

JÁ MĚLA OSTRUŽINU NA STARÉM BYDLIŠTI VYSÁZENOU A UVÁZANOU U PLOTU. MOC JSEM TO NESTŘÍHALA. NECHALA JSEM TO NA PŘÍRODĚ A OSTRUŽIN JSEM MĚLA TOLIK, ŽE JSEM NEVĚDĚLA CO STÍM. MĚLA JSEM TO NA SLUNÍČKU.

hodnocení

0x

minulý týden jsem jí stříhal...větvičky, kde byly loni plody šly celé pryč. Ostružina měla asi 7 obrovských výhonů, 2 nebo 3 z nich jsem ustřihl až u země (ty nejstarší). Výšku ostatních zakrátil asi na 2m a celkově je prosvětlil (nalomené výhony, větve apd)... za pár dnů uvidíme kolik bude květů :-D lehké přihnojení by také neuškodilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]