Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinku?

Od: teri* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, poraďte mi s identifikací pokojovky. Koupena v Hornbachu, nálepka tam sice byla, ale když jsem ji hledala podle názvu na netu, vůbec tomu neodpovídala. Ten název vám neprozradím, bohužel jsem ji nedopatřením vyhodila. Díky všem

doplněno 28.03.10 21:23:

vyhodila jsem tu nálepku, ne kytku :)

Co je to za rostlinku?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

2x

Je to Senecio barbertonicus

doplněno 29.03.10 07:31:

Tak ještě přidám i povídání i s pěstováním a dokonce kvete.

sukulenty.estranky.cz/...

binka*
hodnocení

2x

Nebo také Senecio himalaya.

papene*

*nevi*Není to ta samá?

Co je to za rostlinku? #2
teri*
hodnocení

já bych řekla že to má jiné listy, ta moje je má neprohnuté, bez drážek uprostřed, nebo jak to nazvat...

doplněno 28.03.10 22:27:

ale třeba kecám...tohle je mladá rostlinka, tak třeba se to ještě projeví

papene*

Ale když tak koukám znovu, tak to bude nejspíš jiná.Ta moje se jmenuje sukulenty mix.:D

doplněno 28.03.10 23:45:

:)Pěstuji normálně jako většinu sukulentů.Sluníčko,rosím a přiměřená zálivka,jednou za 14 dní pohnojím.Nic nového pod sluncem.

binka*

*smich*...bingo...a bod...*haha*

malvinka*

Můj sukulent se jmenuje Karel a nemá rád když ho ofoukne, hlavně v zimě. Foto nemám bydlí u okna.

teri*
hodnocení

jo to má být tip na pěstování, tak dík, u okna už je a jméno si beru za domácí úkol :)

Jůůů my máme Karla taky ale je to dvojplotýnkovej vařič :)

malvinka*

Ta tvá vypadá jako Happy beans, akorát je vzrostlejší.

Papene

papene*

No tak to jedině, že tam dnes byla špatná cedulka.Možné je vše, ale je to peperomia a basta.:D

teri*
hodnocení

díky to bude ončo :), mě právě zmátlo, že když jsem u senecia narazila na takovéhle fotky rostliny.net/... a vzhledově to tomu je fakt na hony vzdálené.

máte nějaké typy pro pěstování?

papene*

;)Pro upřesnění, už ta moje má jméno.Je to Peperomia ferreyrae

doplněno 29.03.10 19:08:

Mají ji v Hypernově.A čerstvou,zatím.:DI když o trochu menší než mám já.*hi*

kytka*

je překrásná papene takovou jsem nikdy neviděla*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]