Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesazování kytek po řízkování

Od: vv* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, můžete mi prosím poradit, nařízkovala jsem si Vánoční hvězdu, Gardenii a Voskovku, všechny se mi perfektně chytli v substrátu na výsev a množení během 3 týdnů.

Nevím ale kdy je můžu přesadit do klasického substrátu pro pokojovky, nebo jestli je mám vůbec zase po těch 3 týdnech přesazovat. Mocky děkuji za odpověď, začátečník:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

0x

Už můžete, jestli mají pořádné kořínky. To jste šikula, mně vánoční hvězda vždycky zašla...*plac*

vv*
hodnocení

no já předpokládám, že se kytičky chytly, usoudila sem to z toho, že jim začali razit nové lístečky.

děkuji moc za radu:)

binka*

Máte je v květináčku? Už jsou kořeny vespod vidět? Pak není nač čekat...

vv*
hodnocení

Mám je všechny v průhledných miskách, gardenii jsem udělala takový pařníček z plastové lahve, no a moc se jí tam líbí:)

Kořeny zatím ale nevidím, tak ještě raději týden počkám. Teď jsem řízkovala i benjaminka, tak jsem zvědavá jestli se chytne.

Mám toho nějak moc, začnu to asi rozdávat, ale mám radost, když to roste:)

kytka*

To jste šikulka, to já vím je radost, když si člověk sám něco vypěstuje, to je paráda. Tak ať Vám to pěkně roste,.Já bych nespěchala s přesazením, protože jakmile je přesadíte ony si budou muset zase zeminu znovu prokořenit,než začnou růst. Zatím je nechte jak jsou ,zvlášť když jsou to mladé sazeničky.

vv*
hodnocení

Jojo je to příjemné pohlazení na duši, nevím kde se to ve mě vzalo, nikdy jsem se o kytky nějak zvlašť nezajímala, zalila jsem je jen když sem viděla, že chudinky vadnou. Teď pěstuju, množím, přesazuji a listuji na internetu abych u žádné nic nezameškala:) Mateřství se mnou asi mává*slunce*. Děkuji za rady

kytka*

Je to krásná záliba ,ta Vás neomrzí, zvlášť ,když vidíte výsledky.Ať Vám to roste!

vv*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]