Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pampová tráva - co s ní na jaře?

Od: zahrada* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, prosím o radu. Poprvé mám PAMPOVOU TRÁVU.

V loni jsem je sadila do květinčů, krásně vzrostly. Přezimovaly i s květináči zahrnuté v hlíně ve sleníku. Teď /14 dní/ jsem je vytáhla jen z hlíny, ale nic se neděje. Mám tu suchou trávu oštříhat, dát květináče ven? Zalévat hodně, nebo...?

Díky Hana*placni*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

3x

*cteni* drozdin.cz/...

*cteni*Vyhovuje ji propustná půda bohatá na živiny, teplo, plné slunce a chráněné místo. Na zimu se stéblá svážou. Místo je na toto období dobré také opatřit nějakou ochranou proti vlhku. Na jaře rostlinu seřízněte až u země. Důležité je, aby k sestřihu došlo až po zimě, jinak je vysoká pravděpodobnost, že rostlina buď shnije nebo ji vnitřně díky otvorům ve stéblech roztrhá mráz.

rostliny.net/...

hodnocení

2x

Ostříhejte a vyčistěte, tráva raší dlouho, lépe se jí daří ve volné půdě, než v květináči... Dejte ji na sluníčko a mírně zalévejte, můžete lehce přihnojit.Myslím, jestli přežila, že začne brzy rašit...*slunce*

zahrada*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, věřím, že vše bude O.K.*vtip*

ludmila*

Ja mám s kortadériou pampovou tie najhoršie skúsenosti. Už som mala aspoň štyri, na zimu som ich zviazala, ostrihala na jar, ale ani jedna už v ďalšom roku nerástla. je to nádherná tráva, ale pestuje sa ťažko.*hi**ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pampová tráva

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]