Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o radu. Poprvé mám PAMPOVOU TRÁVU.
V loni jsem je sadila do květinčů, krásně vzrostly. Přezimovaly i s květináči zahrnuté v hlíně ve sleníku. Teď /14 dní/ jsem je vytáhla jen z hlíny, ale nic se neděje. Mám tu suchou trávu oštříhat, dát květináče ven? Zalévat hodně, nebo...?
Díky Hana
Vyhovuje ji propustná půda bohatá na živiny, teplo, plné slunce a chráněné místo. Na zimu se stéblá svážou. Místo je na toto období dobré také opatřit nějakou ochranou proti vlhku. Na jaře rostlinu seřízněte až u země. Důležité je, aby k sestřihu došlo až po zimě, jinak je vysoká pravděpodobnost, že rostlina buď shnije nebo ji vnitřně díky otvorům ve stéblech roztrhá mráz.
Ostříhejte a vyčistěte, tráva raší dlouho, lépe se jí daří ve volné půdě, než v květináči... Dejte ji na sluníčko a mírně zalévejte, můžete lehce přihnojit.Myslím, jestli přežila, že začne brzy rašit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.