Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osázení vlhkého pásma s jílem

Od: abara* odpovědí: 3 změna:

Máte někdo zkušenost, čemu se daří na zamokřené jílovité půdě? Resp. co tam přežije? Je to pásmo kolem plotu, na které se stahuje voda, před 3lety jsme tam zasadili nějaké túje, těm se tam vcelku daří, ale ráda bych je doplnila o další rostliny, které "hodně pijí" a přežijí náročnější podmínky? Přemýšlela jsem nad nějakými blatouchy, rákosí, apod.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

janek*
hodnocení

0x

Zdravím,

zkuste vrbu, stačí i proutek, dají se sehnat i pěkné odrůdy.

myse*
hodnocení

0x

mi se v takovém koutě dobře daří malinám (ostružiny zašly), hortenzie taky krásně rostou...

hodnocení

0x

Dobrý den. Do jílovité půdy, kde je voda, máme každý rok nasazeno dýně Hokajdo, cukety zelené, bílé. Nemusíme se o nic starat, vše roste samo. Cukety sklízíme malé 20 cm a jsou velmi jemné a dobré. Hokajdo uskladňujeme až do jara. Jen můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]