Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co myslíte, už vyndáme ven oleandry?

Od: kytka* odpovědí: 9 změna:

Už jim chladno,které by mohlo být v noci neublíži.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ačkoliv oleandr snáší mírné teploty pod bodem mrazu, ještě bych počkal. Dávám jej ven až koncem dubna, což se jeví jako vhodné.

doplněno 21.03.10 08:34:

Během zimy byly na chodbě u okna při asi 10°C, nyní jsme je přenesli do světlého pokoje s teplotou okolo 18°C... za měsíc půjdou ven.

kytka*
hodnocení

Nějak mě to láká máme tu jižní stěnu, že by byly chráněné a pěkně se vyhřívaly na sluníčku*slunce*, už se jim asi v té garáži také moc nelíbí, no ale asi ještě také počkám, chodím si s nimi povídat,vypadají,že tu zimu přestály v pohodě.Jen mě zaráží,že každý má plody ,já je ještě nikdy na nich neměla. *nevi*

sebod*
hodnocení

0x

Kytičko, já bych jaště chvilku počkala.*stop* Oo to počasí je teď zrádný. Já už jsem taky natěšená tím sluníčkem a musím se brzdit s tím, co bych všechno už dala ven. Včera jsem si po práci na zahradě dala venku kafíčko, seděla jsem na zatím prázdné verandě a snila... Všude samý rozkvetlý kytky :)... Pohlazení po duši *slunce*

kytka*
hodnocení

je to fakt,vždyť je pár dní slušně, chtěla bych toho moc, já včera aspoň vyndala stůl a sázela do květníčků/přepichovala afrikány, aby pěkně posílily. Byl ale vítr,že to na nějaké sezení nebylo.Tak je nechám ještě kde jsou.*slunce**slunce*Dnes bude líp,vypadá to slibně.

sebod*

Tak to já byla tak rozjetá, že jsem si to vzala večer do kuchyně *ee*. Ještě že mě ty moji blízcí znají... Vědí, že tohle je holt moje úchylka :D. Za ty leta jsem si vypracovala system, že po mém sázení, zůstává kuchyň vcelku nedotčena *haha*.

binka*

Už jsem taky včera měla nutkání je vyndat. Mám jich moc, jsou velké a ve skleníku se mi pletou. Jestli bude dneska pěkně, pofrčí na terasu,ať si zvykají...

ludmila*
hodnocení

0x

Dobrý deň. Tak ja som sa asi poponáhľala, pretože som už predvčerom vyložila oleandre a aj iné prezimované rastliny. Pomaličky ich otužujem, sú pod strechou na verande, pekne v závetrí a na noc som ich prikryla netkanou textíliou. Tiež som váhala, ale potom som si povedala, že ak bude predpoveď počasia nepriaznivá, strčím ich do chatky v záhrade. Ja každý rok takto otužujem muškáty, cez deň sú na balkóne a na noc idú dovnútra. V máji, keď už môžu ostať vonku natrvalo, sú už pekné, silné , kvitnúce. Ale to si môžem dovoliť len tu v Bratislave, kamarátky z iných častí Slovenska mi len závidia. Veď aj teraz, niektoré ešte fotia sneh a v ňom snežienky a u nás už naplno kvitnú krokusy a narcisy majú puky.*slunce*

sebod*

Tak to já taky závidím*ee*. Bydlím v Podkrkonoší a jak se u nás říká Dokud je na horách sníh, bude i u nás zima... Pravda je, že vy tam NA JIHU, máte to teploučko dříve a na podzim déle... Ach jo, to nemohl ten praotec Čech popojít aspoň trošku víc na jih?*bezim*

kytka*
hodnocení

Tak půjdou ven a je to , vidím,že nejsem sama ,kdo jim chce dopřát takový jarní vzdoušek a myslím,že když na ně zaprší jen jim to prospěje. Je fakt ,že vy co bydlíte na severu ,tak u Vás je brzo,ale u nás to zvládnou. Díky těm,co se přiklonili k mému nápadu.*slunce**palec**hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]