Nejste přihlášen/a.
Ačkoliv oleandr snáší mírné teploty pod bodem mrazu, ještě bych počkal. Dávám jej ven až koncem dubna, což se jeví jako vhodné.
doplněno 21.03.10 08:34:Během zimy byly na chodbě u okna při asi 10°C, nyní jsme je přenesli do světlého pokoje s teplotou okolo 18°C... za měsíc půjdou ven.
Nějak mě to láká máme tu jižní stěnu, že by byly chráněné a pěkně se vyhřívaly na sluníčku
, už se jim asi v té garáži také moc nelíbí, no ale asi ještě také počkám, chodím si s nimi povídat,vypadají,že tu zimu přestály v pohodě.Jen mě zaráží,že každý má plody ,já je ještě nikdy na nich neměla. ![]()
Kytičko, já bych jaště chvilku počkala.
Oo to počasí je teď zrádný. Já už jsem taky natěšená tím sluníčkem a musím se brzdit s tím, co bych všechno už dala ven. Včera jsem si po práci na zahradě dala venku kafíčko, seděla jsem na zatím prázdné verandě a snila... Všude samý rozkvetlý kytky
... Pohlazení po duši ![]()
je to fakt,vždyť je pár dní slušně, chtěla bych toho moc, já včera aspoň vyndala stůl a sázela do květníčků/přepichovala afrikány, aby pěkně posílily. Byl ale vítr,že to na nějaké sezení nebylo.Tak je nechám ještě kde jsou.![]()
Dnes bude líp,vypadá to slibně.
Tak to já byla tak rozjetá, že jsem si to vzala večer do kuchyně
. Ještě že mě ty moji blízcí znají... Vědí, že tohle je holt moje úchylka :D. Za ty leta jsem si vypracovala system, že po mém sázení, zůstává kuchyň vcelku nedotčena
.
Dobrý deň. Tak ja som sa asi poponáhľala, pretože som už predvčerom vyložila oleandre a aj iné prezimované rastliny. Pomaličky ich otužujem, sú pod strechou na verande, pekne v závetrí a na noc som ich prikryla netkanou textíliou. Tiež som váhala, ale potom som si povedala, že ak bude predpoveď počasia nepriaznivá, strčím ich do chatky v záhrade. Ja každý rok takto otužujem muškáty, cez deň sú na balkóne a na noc idú dovnútra. V máji, keď už môžu ostať vonku natrvalo, sú už pekné, silné , kvitnúce. Ale to si môžem dovoliť len tu v Bratislave, kamarátky z iných častí Slovenska mi len závidia. Veď aj teraz, niektoré ešte fotia sneh a v ňom snežienky a u nás už naplno kvitnú krokusy a narcisy majú puky.![]()
Tak to já taky závidím
. Bydlím v Podkrkonoší a jak se u nás říká Dokud je na horách sníh, bude i u nás zima... Pravda je, že vy tam NA JIHU, máte to teploučko dříve a na podzim déle... Ach jo, to nemohl ten praotec Čech popojít aspoň trošku víc na jih?![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.