Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchidej cambria

Od: orchideomilka odpovědí: 4 změna:

Mám doma Cambriia mám otázku: Co je lepší? Když má pahlízky scvrklejší, nebo když jsou vodnaté?*klik*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Něco jsem na netu našla,snad Vám to pomůže .

orchidea CAMBRIA - pěstování

jako kříženec tří rodů se může pěstovat v temperovaném i chladném prostředí
teplota: v době růstu běžná pokojová teplota,pozor,ale na škůdce,lépe jí je v chladnější místnosti,pro nasazení
květů potřebuje několik týdnů chladněji 16-18st,ještě než začne rašit nová hlíza
umístění : vhodná jsou všechna okna,jižní s přistíněním,severní jen pokud je dostatečně světlé
substrát : kůra smíchaná s molitanem(polystyrenem),přesazuje se také,co nejméně,až když je květináč úplně
vyplněn
kvetení: může kvést po celý rok, postupně odstraňujeme odkvetlé květy, stvol se stříhá
kvetla mi znovu po 3/4 roce
zálivka: nezalévám,ponořím na několik minut do vody a nechám okapat,hnojím hnojivem POKON,v době květu a
růstu po 14-ti dnech
Potřebuje vysokou vzdušnou vlhkost(miska s keramzitem a vodou,jinak se jí vytvoří harmonikové listy
Má ráda letnění,od května do září ,října,dle teplot,teplý bouřkový deštík jim vyhovuje,vylít pak přebytečnou vodu
vhodný substrát kokosové chipsy,trochu piniové kůry,perlit a keramzit na drenáž

amellie.wz.cz/...

forum.orchidej.net/...

paja*
hodnocení

0x

Nerozumím výrazu vodnaté, ale jinak by neměly být pahlízy zcvrklé ale spíše napnuté, v létě pokud máte možnost může ven. Jinak je to kříženec až čtyř druhů orchidejí teď už jen záleží kterou máte. Chce propustný substrát s kůrou a rašelinou a poměrně snese dost vody, ale pozor zalévat až oschne, pokud ji máte scvrklou tak málo zaléváte a může Vám úplně uschnout.

orchideomilka
hodnocení

Děkuji, máte pravdu že není jasné co je to vodnaté. My jsme tu orchidej koupiliu scvrklou ale měla krásné květy teď je hlíza napnutá ale květy jsou o dost menší. Myslíte že to má souvislost? A ještě jednou děkuji:)

paja*

Ne to nemá souvislost,na velikost květů má vliv více faktorů - světlo, hnojení, vlhkost, teplota a tam odkud ji přivezli byla v ideálních podmínkách, které lze doma těžko vytvořit, důležité je , že je napnutá a po odkvětu by měla začít tvořit novou rostlinku, ta potom další rok vykvete, pokud se jí u Vás bude líbit:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]