Nejste přihlášen/a.
Mám doma Cambriia mám otázku: Co je lepší? Když má pahlízky scvrklejší, nebo když jsou vodnaté?
Něco jsem na netu našla,snad Vám to pomůže .
Nerozumím výrazu vodnaté, ale jinak by neměly být pahlízy zcvrklé ale spíše napnuté, v létě pokud máte možnost může ven. Jinak je to kříženec až čtyř druhů orchidejí teď už jen záleží kterou máte. Chce propustný substrát s kůrou a rašelinou a poměrně snese dost vody, ale pozor zalévat až oschne, pokud ji máte scvrklou tak málo zaléváte a může Vám úplně uschnout.
Děkuji, máte pravdu že není jasné co je to vodnaté. My jsme tu orchidej koupiliu scvrklou ale měla krásné květy teď je hlíza napnutá ale květy jsou o dost menší. Myslíte že to má souvislost? A ještě jednou děkuji
Ne to nemá souvislost,na velikost květů má vliv více faktorů - světlo, hnojení, vlhkost, teplota a tam odkud ji přivezli byla v ideálních podmínkách, které lze doma těžko vytvořit, důležité je , že je napnutá a po odkvětu by měla začít tvořit novou rostlinku, ta potom další rok vykvete, pokud se jí u Vás bude líbit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.