Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesazování orchidejí

Od: kudrlinka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat,zda můžu přesadit orchidej v květu,nebo počkat až po odkvetení.Děkuju za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

2x

Nechte ji v klidu kvést.Jaký je důvod ji nyní přesazovat?

fidonet*
hodnocení

1x

Určitě v květu nepřesazovat. Jinak musím plně podpořit KYTKU. Její rady ohledně orchydejí jsou TOP. Včera už jsme se radovali, po 3 letech nám konečně raší první výhonky ( jak to nazvat? ) kde by se asi měli konečně poprvé objevit květy . KYTKO děkuji!

kudrlinka : v šeobecně : v květu nepřesazujte nic. Pokud nemáte na mysli jen výměnu květináče, ale ani to bych neriskoval.

kytka*

*hi*díky. Pokud kytičky kvetou je znamení že se jim daří, přesaďte je později.Neznamená, když se píše na jaře přesazovat, tak ,že vše bez ohledu přesadíte, vše má svůj čas.Toť má zkušenost.

marenka*
hodnocení

0x

Myslím si, že by květy opadaly. Já když přesazovala orchidej, ostříhala jsem nahnědlé,seschlé kořínky, celou jsem ji nechala chvilku namočenou a pak jí dala do nového substrátu. Daří se jí skvěle *frajer*

hodnocení

0x

No, jde o to jakou orchidej se jedná. Nelze valem hodnotit všechny jedním šlehem, jak se tu nyní děje. Například oblíbené phalky se dají přesazovat kdykoliv, tedy i během květu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]