Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Na zahradě jsem pokácel několik silných ovocných stromů (hrušně, jabloně). Abych nemusel vykopávat pařezy, chci se zeptat, zda existuje nějaký přípravek, který po aplikování (např. navrtání pařezu) urychlí jejich rozklad. Máte někdo zkušenost?
Děkuji
Vyvrtal jsem do pařezů díry a zaléva Rondupem. Dva roky jsem to vydržel a pak je vykopal. Za kolik let by vyhnily nevím, ale trochu to pomohlo.
Navrtat a oxidační činidla,třeba dusičnan sodný,nebo draselný.Ale pokud je pařez velký,tak půjčít frézu na pařezy.Na Plzeňsku mohu zprostředkovat.
JABRAKA
Nám se po předloňské vichřici vylomilo pět stromů a zbylo pět pařezů, už nemáme tolik sil se s němi poprat, tak na nich mám kořenáče s kytkama /taky řešení/ a hned je na ně hezčí pohled. PT /stzařenka/
Pro mil .Roundup je tzv.totální herbicid, likviduje zelené porosty přes list. Aplikace postříkem nebo štetečkováním. Po aplikaci se do 14 dnú rozloži na neškodné látky. Tzn. - po této lhůtě muže se znova toto místo kde byl použit osázet, osit atd. Na rozklad pařezů se nehodí.
Stafane, já vím, ale tenkrát mi to někdo poradil, že to funguje i na ty pařezy. Jinak jej používám klasicky na list.
No já to dělal tak, že snažil odříznout kmen co nejníže a pak jsem zbytek pařezu nařezal "mříž" a pak ty kousky odsekal pod úroveň terénu. To vše jsem překryl zemí a drny.
doplněno 13.03.10 18:04:O pěstování hlívy jsem také uvažoval, ale trvá to stále nějaký ten rok, než se hlíva dá do práce.
Pokud nechcete kopat tak je opravdu nejlepší a nejrychlejší fréza na pařezy.Podívejte tady na tento přípravek,ale moc se mi tento postup nelíbí: fima-brno.cz/... sů sviňa.
doplněno 14.03.10 09:14:Ještě jednou.Naskočilo to špatně. fima-brno.cz/...
Ta stránka se nechce zobrazit.
Asi jde o přípravek, který jsme vyzkoušeli s nulovým úspěchem - pařez měl po cca půl roce být schopen vyhořet bez vykopání. Možná jsme ho špatně použili, vůbec to nefungovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.