Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat mám fíkus benjamín a před 3 dny se začly objevovat kolem květináče mrtvé mušky které se tam objeví jen ráno přes den je klid.Četla jsem ve vaší diskuzi,že fíkusy často napadají svilušky.Potřebuji poradit jestli jsou to ony ,popřípadě co to je za havěť a jak se jí zbavit.Děkuji za odpověď.
Ne, svilušky jsou tak malinké, že byste je takhle asi neregistrovala. Spíše to mohou být smutnice - dospělci, kteří po nakladení vajíček do půdy zajdou. Zkuste si koupit žluté lepové destičky a zapíchat je k fíkusu - žlutá barva je láká. Jinak larvy smutnic škodí jen kořínkům mladých rostlinek, které ožírají, starší květiny to bez problémů "ustojí". Asi jste si je přinesla z obchodu s novou květinou nebo třeba zeminou na setí.
přesně tak ,když jsem dosypala zeminu ke květinám objevily se u nás mušky , zastrčila jsem žluté lepové destičky a je klid. Chytají se ně .Až se divím co jich je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.