Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amarylis na okně na západ vs slabé listy

Od: uka* odpovědí: 11 změna:

Odkvetla, rychle vyhnala listy velmi slabé, které vzápětí zežloutly. Zálivka velmi mírná. Co s tím?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ludmila*
hodnocení

3x

Ťažko poradiť. Moja amarylka ide teraz kvitnúť, vyhnala dva kvetné stvoly. Ja mávam listy na odkvitnutých amarylkách aj celé leto. Mám ich vonku, polievam primerane, ale aj prší na ne, nechávam, nech cibule zmohutnejú. Na jeseň prenesiem dnu, prestanem polievať a čakám do jari. Cibule vybetám zo zeminy, mám ich v komore v chlade. Vysadím, keď sa objaví kvetný stvol.:)

kytka*
hodnocení

3x

Amarilka se má po odkvětu nechat odpočinout, vůbec nezalévat,aby měla tzv vegetační klid a nabrala sílu na nové kvetení. Někdo dokonce vybere celou cibuli ze země , očistí zabalí třeba do novin či papíru a uloží do sklepa. Tak za 3-4 měsíce se opět cibule zasadí a začne míííííííírně zalévat .Vyroste nejprve květní stvol a pak rostou listy. Pokud podporujete , aby hned po odkvětu rostly listy , květina se tím vysiluje a nepokvete.

ludmila*

Dobrý deň, Kytka. Moja skúsenosť hovorí, že z tých listov, ktoré po odkvete rastliny necháme, berie cibuľa práve silu. Tak ako neodstraňujeme po odkvitnutí listy narcisov, či tulipánov a hyacintov, tak ich nechávam aj na amarylke. V ostatnom sa úplne zhodujeme- nutné obdobie pokoja, čakať na kvetný stvol,možnosť vybrať cibuľu zo zeme, atď. Ale hlavne, že nám tie rastliny kvitnú!*stop*

kytka*

Já tedy nechávám i listy hyacintů a narcisů a prostě všech cibulovin uschnout , již je po odkvětu nezalévám a oni pěkně zatáhnou a cibule jsou pěkné pevné.V červnu je vyndám ,to již nemají žádné listy a uschovám a v říjnu je sázím zase na jiné místo.*nevi* Nevím kdo to děláme dobře . Mě pak pěkně kvetou.Jak to dělají druzí, napište.*vtip*

hodnocení

2x

Podívej se, jestli je cibule v pořádku, není nahnilá nebo tak něco. Musí mí tdobrý kořenový systém.

lidus*
hodnocení

0x

Amarylis a clivii jsem v paneláku vzdala a převezla je na chalupu, chudáci tam mají v zimě zimu a každý rok se mi za to odmění nádhernými květy. Řešila jsem stejný problém -v paneláku slabé listy, žloutly a usychaly, rostliny nekvetly.

kolcava*
hodnocení

0x

V zimě chladná místnost,skoro žádná zálivka. Postupně ještě v chladu začít mírně zalévat. Pak přenést na budoucí stanoviště a normální zálivka. Začnou růst listy.pak kvete. Po odkvětu až začnou žloutnout listy omezit zálivku. Listy pak uschnou,opatrně ustřihnout a odnést do chladné místnosti.přeji radost z květů*palec*

ludmila*

Dobrý deň. Na amarylke rastú najprv kvetné stvoly, listy sa objavia neskôr. Ak vyrastajú najprv listy, amarylka v tom roku už kvitnúť nebude.*hi*

papene*

:)Stvol a listy ponecháváme než sežloutnou, potom teprve odstraníme.Kvete každým rokem.

Amarylis na okně na západ vs slabé listy
laik*

tak ten je suprovej nádhera

doplněno 13.03.10 09:08:

já stvol většinou ustřihnu tak 3cm nad cibulkou ale dám do toho řezu ubrousek aby ta tekutina netekla do cibule protože jsem už o jednu tak došel

Amarylis na okně na západ vs slabé listy #2
laik*

a nebo opýlím a tak to dopadne

Amarylis na okně na západ vs slabé listy #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]