Nejste přihlášen/a.
Odkvetla, rychle vyhnala listy velmi slabé, které vzápětí zežloutly. Zálivka velmi mírná. Co s tím?
Ťažko poradiť. Moja amarylka ide teraz kvitnúť, vyhnala dva kvetné stvoly. Ja mávam listy na odkvitnutých amarylkách aj celé leto. Mám ich vonku, polievam primerane, ale aj prší na ne, nechávam, nech cibule zmohutnejú. Na jeseň prenesiem dnu, prestanem polievať a čakám do jari. Cibule vybetám zo zeminy, mám ich v komore v chlade. Vysadím, keď sa objaví kvetný stvol.
Amarilka se má po odkvětu nechat odpočinout, vůbec nezalévat,aby měla tzv vegetační klid a nabrala sílu na nové kvetení. Někdo dokonce vybere celou cibuli ze země , očistí zabalí třeba do novin či papíru a uloží do sklepa. Tak za 3-4 měsíce se opět cibule zasadí a začne míííííííírně zalévat .Vyroste nejprve květní stvol a pak rostou listy. Pokud podporujete , aby hned po odkvětu rostly listy , květina se tím vysiluje a nepokvete.
Dobrý deň, Kytka. Moja skúsenosť hovorí, že z tých listov, ktoré po odkvete rastliny necháme, berie cibuľa práve silu. Tak ako neodstraňujeme po odkvitnutí listy narcisov, či tulipánov a hyacintov, tak ich nechávam aj na amarylke. V ostatnom sa úplne zhodujeme- nutné obdobie pokoja, čakať na kvetný stvol,možnosť vybrať cibuľu zo zeme, atď. Ale hlavne, že nám tie rastliny kvitnú!
Já tedy nechávám i listy hyacintů a narcisů a prostě všech cibulovin uschnout , již je po odkvětu nezalévám a oni pěkně zatáhnou a cibule jsou pěkné pevné.V červnu je vyndám ,to již nemají žádné listy a uschovám a v říjnu je sázím zase na jiné místo. Nevím kdo to děláme dobře . Mě pak pěkně kvetou.Jak to dělají druzí, napište.
V zimě chladná místnost,skoro žádná zálivka. Postupně ještě v chladu začít mírně zalévat. Pak přenést na budoucí stanoviště a normální zálivka. Začnou růst listy.pak kvete. Po odkvětu až začnou žloutnout listy omezit zálivku. Listy pak uschnou,opatrně ustřihnout a odnést do chladné místnosti.přeji radost z květů
Dobrý deň. Na amarylke rastú najprv kvetné stvoly, listy sa objavia neskôr. Ak vyrastajú najprv listy, amarylka v tom roku už kvitnúť nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.