Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za krásku?

Od: limetka* odpovědí: 15 změna:

Ahojík, dostala jsem tuto pokojovou rostlinku, která by snad měla původem být z teplých krajů, rychle přirůstat a nad zemí na kmínku mít jakousi ztlustlou bramboru. Nevíte, co by to mohlo být? Prolezla jsem kdejakou knížku a nikde nic. Předem díky díky díky

doplněno 06.03.10 09:37:

Dárce kytičky mi teď ještě dodal další info, a sice že: JE TO LIANA, přivezená buď z Asie, z Vietnamu nebo Japonska jako malé brambůrky, kvete malými bílými kvítky a hrozně rychle roste. Za nepříznivých podmínek se zatáhne do mateřské brambůrky a čeká na lepší časy, tedy až ji někdo zalije ;)

Co je to za krásku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

když to neví limetka, tak kdo to má vědět?

doplněno 05.03.10 15:35:

počkal bych na vyjádření strejce...

limetka*
hodnocení

Jéje Hejkálku , je to sice nezaslouženě, ale ženskou ješitnost to příjemně pošimralo *pivo*Tak dík a ještě víc by mne potěšilo, kdyby někdo přišel na to, jaká je to kytička. To bych jásala*ua*

kytka*

Kdepak máme strejce, že neradí?

limetka*
hodnocení

...a ještě jeden obrázek...

limetka*
hodnocení

na další pokus...

Co je to za krásku? #2

kytka*
hodnocení

0x

Chci se zeptat viděla jste tuto rostlinu už velkou? Má i v dospělosti kulaté listy?

limetka*
hodnocení

Bohužel dospělou rostlinu jsem neviděla, jen toto miminko *houpy*

kytka*

se ztluštělým stonkem jsem našla Pachiru vodní, ale ta má právě jiné listy . I když někdy malé lístky jsou jiné než u dospělé rostliny. Mrkněte na to , ale nevím nevím.

limetka*
hodnocení

Ne, to se mi moc nezdá -uvidíme, jaké lístky porostou, až bude starší *pivo*

kytka*

Jsem na to moc zvědavá, také .

ludmila*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Ja by som to podľa tých lístočkov tipovala aj na bugenvileu, ale tá nemá žiadnu "bramboru" na kmieniku.Je to malá rastlinka, možno keď bude váčšia...*slunce*

ludmila*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Ja by som to podľa tých lístočkov tipovala aj na bugenvileu, ale tá nemá žiadnu "bramboru" na kmieniku.Je to malá rastlinka, možno keď bude váčšia...*slunce* opravujem: väčšia

kytka*

nebude to bombax elipticum?Co říkáte?

doplněno 06.03.10 10:54:

nebo ficus glumosa jinak už nevím ,porovnejte to ,prosím, co se nejvíc blíží k té vaší.

limetka*
hodnocení

Ahoj milé rádkyně a rádci, tak pokračuju v pátrání - nejblíž jsem se asi dostala s rostlinkou Dioscorea elephantipes - asi to nějaký příbuzný bude, i když úplně stejně tedy nevypadá... Tak pořád nevím...

kytka*

No když oni ty lístky jsou leště moc malé, tak se to těžko pozná*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]