Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název pokojovky

Od: katkahos odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, dostala jsem tyto stonky od kamarádky, že je mám dát do vody, je to nějaká pokojová rostlinka, která se plazí po zdech a stropě, ona nezná její název a já bych ho ráda věděla, můžete mi poradit? Děkuji Katka

Název pokojovky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to druh pepřovníku, nenáročná rostlina, dobře se rozmnožuje. Má ráda světlo, na okně kvete takovými ocásky. Mám ji ráda, když zapomenete zalít, nic se neděje, po zalití se zase vzchopí. když má moc teplo a je dál od světla, opadávají jí lístky. *slunce*

hodnocení

0x

Barvínek (Vinca major). :)

doplněno 04.03.10 14:19:

Pokud si rostlinu, která roste venku, vysadím doma, je to prostě pokojovka. Tato se řadí mezi rostliny popínavé, snad jen s tím, že by mohlo jít o Vinca minor...

kytka*
hodnocení

0x

To není barvínek, barvínek roste venku. Měla jsem také tuto kytičku, ale název tedy my vypadl, byla hrozně křehká, lámala se mi. Asi jsem ji moc zalévala, vždy v tom kolínku se ulomila. Musím zapátrat po názvu. Doplním.

doplněno 04.03.10 11:40:

já to tady bádám ,ale dávám atramě za pravdu. *palec*

katkahos
hodnocení

0x

Taky jsem si myslela, že to není barvínek, našla jsem si ho na netu a není to on :) Zkoušela jsem promnout lístečky, ale nevoní pepřem, třeba ani nemusí vonět:) já vím, jak ho můžu rozmnožit? Stačí dát ty konečky do vody? Zatím je tam mám, ale nic se neděje, mám ho od neděle... Děkuji KH

kytka*

Musíte odstranit listek /aspoň 2 aby z toho kolínka vyrostly ve voděěkořínky ,jinak jen ze stonku, by kořínky nevyrostly.

katkahos

Tak to jste moc hodná, za tak bleskovou odpověď, děkuji mnohokrát, hezký den. KH

Od neděle je krátká doba na kořínky, tak 10- 14 dní,než pustí kořínky. Pepřem cítit není, to nemá s pepřem nic společného, to je květina z druhu pepřinců, pepřovníků...Ona může být i jen ve vodě, já ji používám přes zimu do vázičky na stůl, ještě k tomu kousek zelence a je to hezké, občas vyměnit a doplnit vodu.

kytka*

posílám fotečku, dnes jsem ji dostala

Název pokojovky #2
binka*

Moc pěkná, to je pepřinec, vidím, že přežila bez úhony ...(zasvěcení vědí,o čem mluvím *smich* )

katkahos

Fotečka je pěkná, ale není to ta stejná kytka... ta moje má zelený stonek a z něj odstupují vždy napravo a nalevo na delší stopce vždy tři lístečky... ne po jednom, jak ta Vaše... myslím, že to není ona... to je škoda, ale i tak moc děkuji :)

binka*

Zkuste se mrknout do této diskuse, možná tam najdete odpověď zahrada.cz/... to je za květinu

katkahos
hodnocení

0x

Dobrý den všem, děkuji poslednímu přízpěvku za radu a přeposlání jiné diskuze na tuto mou květinu, v té diskuzi jsem ji našla, tak Vám přeposílám odkaz na stránku, kterou tam na těch stránkách našel "karlos", kterému tímto děkuji, je to přesně ona... Pěkný den a děkuji všem... Katka

bihrmann.com/...

kytka*

Ta diskuze byla fakt zajímavá, nebylo jednoduché určit kytičku, ale což je důležité-POVEDLO SE.*vtip**palec*

binka*

Já jsem si na tuhle diskusi vzpomněla proto, že pediatrička, kam chodím s dcerami, má tuhle kytku v ordinaci. Také neví, jak se jmenuje. Za 14 dní máme preventivní kontrolu, tak se možná osmělím a o malý kousíček poprosím. Doktorka i sesta jsou moc hodné, tak snad mně nepoženou ..*smich*

renata*
hodnocení

0x

Jmenuje se Neoalsomitra sarcophylla, české jméno nemá.

sirene
hodnocení

0x

Je to Neoalsomitra sarcophylla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]