Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v zimním období jsem si koupila fikus lyrata, zhruba 50 cm vysoký, řekla bych že zdravý. Nyní jsem ho přesadila, protože měl velmi malý květináč, ale od té doby co ho mám na něm nevyrostl žádný nový list, stále vypadá zdravě, zalévám ho přiměřeně, děnně ho rosím a otírám listy, je v místnosti s okny na severozápad, ale s poměrně velkým množstvím rozptýleného světla ( ostatní rostliny rostou krásně ). To že neroste je tím, že se snaží dělat si kořeny v květináči a přes zimu byl v období klidu nebo čím?
Jestli vypadá zdravě, tak počkejte, teď teprve začne vegetace většiny rostlin, přes zimu měli odpočinek. tak měsíc po přesazení začněte mírně hnojit a uvidíte, že začne růst. Přes zimu málo rostlinám rostou listy, a po přesazení se musí rostlinka vzpamatovat...
Děkuji, to já jen tak abych měla i další názor...nijak se z toho nestresuji jen všechny ostatní už tak krásně rostou...
Ahoj, já měl stejný problém. Asi tři čtvrtě roku co jsem ho dostal, tak stagnoval , potom se rozjel a dneska už je to hezkej stromek.
Nezbyvá než počkat.
Musíš ho nechat si zvyknout, pak se vzpamatuje a budeš ho muset naopak občas seříznout. www.ireceptar.cz//...
Já řízky pak používám k množení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.