Nejste přihlášen/a.
Zdravím, existuje něco, co bych natlakoval a chvilku to pomohlo tlačit vodu z 1 000l nádoby? Nemám na zahradě elektriku a mírně potřebuju popohnat vodu. Vytvořit pomocný tlak ruční pumpou? Nádoba není vzduchotěsně uzavřená!
Myslím, že nic takového neexistuje, ale kdoví...
Možností existuje hodně, ale žádná taková jakou si představujete.
Je možnost zmenšit odpory v potrubí od nádrže. Namontovat větší světlost hadice a minimalizovat spoje se zůženým průřezem.
Druhá možnost je zvednout celou 1000l nádobu do výšky a tím získat větší tlak.
Já bych volil nějaké malé zahradní čerpadlo s rozumnou velikostí elektromotoru, k tomu měnič napětí 12V na 230V a k tomu akumulátor (baterku do auta). Baterku necháte nabít doma a potom na zahradě poskládáte celou sestavu, a čerpadlo poběží. Jestli to vydrží půl hodiny nevím, ala možná jo. Ale investice do takového zařízení se bude vracet hodně dlouho.
Nebo elektrocentrálu...; nebo vodní čerpadlo poháněné spalovacím motorem; nebo solární panel a čerpadlo a nebo nějakého pomocníka který bude pumpovat.
Bez dodávky nějaké energie tu vodu nerozhýbete.
Tlakovat nádobu která není uzavřená se mi jeví poněkud obtížným
Ovšem řešení je - klasické ruční čerpadlo, pro tento účel bude asi nejvhodnější křídlové :
Nejsem blbej To už můžu nosit vodu v konvici. Jde mi o to, abych třeba dvě minutky tlakoval nějakou nádobu, která následně podtlakem nebo jak, vytahne vodu a zrychlí ji o něco, abych třeba dvě minutky mohl o pět metrů dál zalít ve foliáči. A neříkejte mi, že mám chodit s konví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.