Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo doporučit nějaký vertikutátor? Osobně bych si myslel, že co nejhlubší prořez, ale to je vše. Nic moc o tom nevím. Jelikož ho budu používat 1x ročně určitě mi stačí elektrický. Půjčovny nářadí nemám rád - chci určitě vlastní. Po rychlém hledání jsem našel svého favorita, i když ta značka...
HECHT Provzdušňovač trávníku Hecht 1650 combi 2v1
plastové šasi
příkon [W] 1300
záběr [cm] 32
sběrný koš [l] (v ceně) 35
doporučená plocha [m2] 900
5-stupňové nastavení hloubky,
18 ocelových nožů + válec s ocelovými drátky
Hloubka prořezu není až tak podstatná, ta bývá u slušnějších strojů variabilní a z těch osmi nabízených jsou tři milimetry tak akorát, nehledě k tomu, že ten prořez není vždy žádoucí. Nastavení je podstatné spíš v ohledu na rovinu terénu. Používat tento stroj budeš dvakrát do roka!, nyní (až bude první sucho) a v září (možná říjnu) po krátkém střihu a opět za sucha s vírou v mokřejší počasí. Stroj, který uvažuješ je opravdu jen prdítko... Já jsem volil BRILL Vertikutátor 38 VE, dnes je o pět táců levnější, ale umí to, co se po něm opravdu chce. Nekupuj si k němu nabízený koš, stroji naprosto nestačí!
podle obrázku je každý jiný, ale zajímalo by mě oč je lepší než mnou uvedený, kromě toho že je 3x dražší
No, co ti poradit. Kup si ten, který se ti líbí! No, a pak si kup ještě jeden, ten, který tě uspokojí. Zdá se, žes tak bohatý, aby sis mohl kupovat laciné věci...
Trabant je pro začátek taky dobrý... škoda kaček.
takže vraťme se na zem, zapomeňme na trabanty i bavoráky a zkusme praktično
Finální rozhodnutí mezi:
AL-KO 38 VLE COMBI CARE + koš
Elektrický provzdušňovač a travní fréza pro plochy do 400 m2
Výkon: 1400 W
Frézovací válec: 14 ocelových nožů
Pracovní šířka frézování: 37 cm
Provzdušňovací válec: 24 pozinkovaných ocelových pružin
Pracovní šířka provzdušňování: 36 cm
Nastavení pracovní hloubky: 5 poloh
Hmotnost: 12,5 kg
Frézovacím válcem důkladně odstraníte travní plsť a zbytky rostlin.
Provzdušňovacím válcem pečujete o správný růst Vašeho trávníku.
Bez nářadí a velmi jednoduše pomocí jediného šroubu lze vyměnit frézovací válec za válec provzdušňovací.
Bezpečnostní ukazatel signalizuje, zda je pracovní válec správně nasazen a zajištěn.
Jediným pohybem ruky lze nastavit pracovní hloubku do některé z pěti poloh. Neutrální poloha chrání pracovní nože.
Výbava: frézovací válec, provzdušňovací válec, sběrný koš 55 l
BRILL Vertikutátor 38 VE/RL
Elektrický provzdušňovač a travní fréza pro plochy do 400 m2
Výkon: 1300 W
Frézovací válec: 14 ocelových nožů
Pracovní šířka frézování: 37 cm
Provzdušňovací válec: 24 ocelových pružin
Pracovní šířka provzdušňování: 36 cm
Nastavení pracovní hloubky: 5 poloh
Hmotnost: 13,8 kg
Frézovacím válcem důkladně odstraníte travní plsť a zbytky rostlin
Provzdušňovacím válcem pečujete o správný růst Vašeho trávníku
Výbava: frézovací válec, provzdušňovací válec, sběrný koš
Zhodnocení?
ALKO = skladem, vyšší výkon motoru
BRILL = možná strejc (je to zřejmě jiný typ než uváděl)
Jinak mi přijdou snad i stejné. Koš nepotřebuju, protože stejně by se do něj mnoho nevešlo. Co vy na to?
No, my se rozhlodli, že letos koupíme ten od Al-ca... Letos dostal trávník velmi zabrat a hráběma to teda drásat nebudu, upadly by mi ruce...
jj, už jsem to projel
zadní kolečka jsou na prd, ale dá se to přežít. Výkon je akorát. Krásná práce. Jak všichni říkají, že koš je na houby, tak nemůžu potvrdit, krásně se plnil až na 90% a po té jsem šel vysypat. V mém případě to bylo přejít jednou tam a zpět a šel jsem vysypávat
Osobně doporučuji. Výměna nožů je otázka minuty, s imbusem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.