Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oleander - zežloutly a zflekatěly listy

Od: binka* odpovědí: 5 změna:

Ve skleníku mám na přezimování asi deset oleandrů a jednomu takto zežloutly a zflekatěly listy. Ostatní jsou v pořádku. Co je to za nemoc a jak se s ní vypořádat?

doplněno 25.02.10 10:05:

Nějak se mi nedaří vložit fotka ...*hi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Hm, obrázek není, ale myslím, že se jedná o houbové onemocnění - ošetřete rostlinu některým z mnoha fungicidů v našich obchodech.
doplněno 25.02.10 10:45:

Nechte to bez obrázku, vzhledem k období a uvedenému prostředí a popisu se můj typ jeví jako nejpravděpodobnější příčina.

doplněno 25.02.10 10:59:

A vida, trefil jsem se.

binka*
hodnocení

... tak další pokus

binka*
25.02.10 10:42
hodnocení

...

Oleander - zežloutly a zflekatěly listy
binka*
hodnocení

Díky za radu,Strejci. Určitě na to doma něco budu mít.

To se mi to přezimování vyplatilo, tenhle oleandr je zrovna sousedky, dala ho ke mně, protože skleník nemá a doma málo místa a teplo. Ty napadené listy už se stejně nevzpamatují, tak je odrbu a snad nic nepozná. ;)

kytka*

Zrovna jsem byla také na obhlídce oleandrů mám je v garáži vypadají pěkně, Letos jsou i krásně zelené. Ty listy beze strachu oberte a oni obrazí. Dejte jej někam na stranu od těch Vašich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]