Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá pokojovka neroste

Od: snezenka* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

dostali jsme v létě minulého roku pokojovku, která od té doby ještě nekvetla, ale vypadá vcelku obvykle, takže snad ji poznáte. Od doby, co je u nás, byla na terase až do řijna, kde se o ni nikdo nestaral (zálivka dešťová + žádné hnojení). V řijnu jsem ji přesadila a umístila za okno do ložnice. Od té doby (4 měsíce) ale vyrašily pouhé 2 listy a zatím to vypadá, že žádné nepřibudou. Kytka neumírá, nevadne, nežloukne, jenom neroste. Doufám, že po určení druhu se jí dostane správné péče.

Děkuji za pomoc

Neznámá pokojovka neroste

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to konkrétně Crassula ovata, jedna z mnoha tlustic, dá se říci, že ta nejběžnější. Roste pomalu, ale vytrvale bez jakékoliv speciální péče.

kytka*

Tak jsem ty prcky vyfotila, na jaře je přesadím a porostou jak divé.

Neznámá pokojovka neroste #2
papene*

*uf*Tady je jeden z posledních květů, který jsem našla.

doplněno 21.02.10 19:27:

*plac*Vždyť já už také ne.*zed*Málo místa.

Neznámá pokojovka neroste #3
kytka*

Hezké, to mě zatím nikdy nevykvetla já si stále pořizuji nové sazeničky. :DTak nemají kdy vykvést.Já už bych ty velké neměla kam dávat

papene*

Já mám malé zatím u rostliny.

Neznámá pokojovka neroste #4

binka*
hodnocení

2x

To je crassula - tlustice. Je to sukulent, takže nečekejte žádnou záplavu květů.

doplněno 21.02.10 15:11:

Ještě mně napadlo - možná má moc velký květináč, zkuste ji na jaře přesadit do trochu menšího.

bruk600*
hodnocení

1x

No taky bych doporučil tuto rostlinu letnit.Je to sukulent a moc to ocení. Jen bych ji nedával rovnou na plné slunce,ale raději někam na východní stranu.

Já mám tlustici asi 20let a už asi 20ti letou jsem si ji přinesl.Za tu dobu jsem ji jen 1x přesadil a minimílně ji hnojím a to právě z důvodu,aby se sní nechalo rozumě manipulovat při stěhování na letnění.Je to sukulent a ten potřebuje především světlo.Taky jsem pochopitelně viděl i mladší a větší rostliny,ale je to můj oblíbený mini "baobab".

kytka*
hodnocení

0x

Tlustice, já si je množím z listů ulomím list zastrčím do zeminy a roste, mám letos několik sazenic. Většinou je rozdám . Protože se mu říká strom štěstí. Mě tedy většinou roste rychle . Nechce moc častou zálivku. Občas pohnojit stačí jedenkrát za měsíc. Musím se přiznat, že ani mě zatím nekvetla. Kvete jen ve výjmečných případech a má má nevýrazný květ. Na léto je dávám ven do polostínu, to jim svědčí., pak jsou vysoké až 80cm.Hlavně včas uklidit než přijdou chladné noci.

binka*

Kytko, je nějaká "kytka" kterou nemáte nebo nevíte ,co s ní? Taky máte doma botanickou? *smich*

kytka*

Já jsem úchyl na kytičky a což teprve až se oteplí. Už jsem dnes odhrnovala sníh z macešek. A těším se až pokvetou*hej**slunce*,až zabořím ruce do země. Na to se moc těším.*ua*

binka*

Tak to jste můj člověk. *placni*

barvita

Ja se musim pochlubit, ze mne uz tedy vykvetla a byla jsem velmi prekvapena, protoze jsem to nikdy nevidela, a ikdyz je to nenapadne, bylo to pekne. A kazdopadne doporucuji presadit do mensiho kvetinace. Mela jsem rostlinu uz 50 cm velkou a kvetinac to byl hlineny asi 6cm, a tlustici to ocividne vubec nevadilo, akorat se pod tou vahou vyvracela, tak jsem ji teda dala kvetinac vetsi. Ale jinak je to vlmi zajimava rostlinka a dari se ji temer vsude.

snezenka*
hodnocení

Děkuji za odpovědi,

pátrala jsem na googlu a vypadá to na odrůdu - crassula ovata. Když jsem si projížděla ty odrůdy, měla jsem dříve jinou tlustici, ta mi vydržela 5 let a krásně kvetla.

Mně opravdu přijde dost malá, za ten 3/4 rok, co ji máme vyrostla tak o 2 cm. Tamta tlustice mi rostla jako z vody, ale byla to jiná odrůda.

papene*

Chce to jen trpělivost.

Neznámá pokojovka neroste #5
kytka*

Tak přesně papene takové já mívám také . Letos mám samé mladé .

binka*

Papene, to je krása. Tak takovou já nikdy neměla. Úžasná! *palec*

kytka*

a co si děvčata udělat počítačovou zahrádku*smich*

Neznámá pokojovka neroste #6
binka*

Já jsem pro! Alespoň trochu potěchy pro oko v tomhle nepěkném počasí. Nesnáším zimu.

doplněno 21.02.10 15:30:

Jo takhle jste to myslela... to je vaše vlastní?

kytka*

Já se dala teď dost na pěstování ve velkých květináčích je to fajn ,přenesu kam potřebuji a je to

Neznámá pokojovka neroste #7
kytka*

No mě se také zdá, že Vám za tu dobu málo vyrostla , tak za měsíc ji přes´ˇdte, uvidíte jak pojede

doplněno 21.02.10 15:18:

A dejte jí menší květináč, m¨á hrozně velkej na to jak je malá rostlinka. Pak než prokoření, tak Vám roste pomalu.

pajav*
hodnocení

0x

mně tento druh tlustice roste pomalu, ale jistě :)

nikdy mi nekvetla... ale možná je to tím, že se o ni moc nestarám... stejně mi připadá krásná... je velmi odolná

jo a rostla mi pomalu právě zpočátku, možná celý rok nového řízku snad vůbec nevyrostla, teď v posladním roce trochu a toto jaru začala jak divá...

No, tyhle rostliny kvetou až v pokročilejším věku, pak ale pravidelně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]