Nejste přihlášen/a.
Zdravim Vsechny poradce a radce-BACOPA-BAKOPA-letnicka je to jednoletka nebo poroste v zahradce i na nekolik let?Dekuji
Pěstuji ji, ale ne v záhoně pouze v nádobách - dlouho je poseta množstvým maličkých kvítků ale venku nepřezimuje,na zimu je potřeba ji přenést domů , ale přezimovat v chladnější místnosti - zkrátit ji , mírně zalévat. Po zmrzlících zase vynést ven .
Jednodušší je koupit si každý rok novou . Protože kdo nemá vhodné místo na přezimování, je to zbytečná práce.
doplněno 22.03.13 17:26:obrázek
Bacop je několik druhů. Tu, kterou asi máte na mysli, tu je třeba sadit pokaždé, je to letnička. Má tu nevýhodu, že droboučké bílé kvítky odkvetou ale neopadají. Zhnědnou a zůstávají na svém místě a rostlinka vypadá neupraveně. Měla jsem ji mezi převislými červenými muškáty. Byla to paráda, ale jen do té doby, než začala postupně hnědnout. Z okna se špatně ty zhnědlé kvítky obíraly. Ale je nějaká velmi podobná rostlinka, kdy kvítky opadávají.
Už jsem si vzpomněla. Moc pěkně vypadají lobelky. Jsou ve více barvách-bílé, růžové, fialové, modré. Jsou vzpřímené i převislé. Měla jsem tu převislou, ale nevěděla jsem, že je převislá. Vylezla mi po skle až do poloviny okna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.