Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letnicka-Bacopa znate ji?

Od: syfrig* odpovědí: 4 změna:

Zdravim Vsechny poradce a radce-BACOPA-BAKOPA-letnicka je to jednoletka nebo poroste v zahradce i na nekolik let?Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

Pěstuji ji, ale ne v záhoně pouze v nádobách - dlouho je poseta množstvým maličkých kvítků ale venku nepřezimuje,na zimu je potřeba ji přenést domů , ale přezimovat v chladnější místnosti - zkrátit ji , mírně zalévat. Po zmrzlících zase vynést ven .

Jednodušší je koupit si každý rok novou . Protože kdo nemá vhodné místo na přezimování, je to zbytečná práce.

doplněno 22.03.13 17:26:

obrázek

Letnicka-Bacopa znate ji?

Také si myslím, že snažit se o přezimování je dosti problematické, cena je cca 39 Kč za "svazek" sazeniček, do truhlíky stačí 3 "svazky" a budete mít plno. Myslím si, že je v barvě bílá,modrá,růžová a červená . Dokáže vyrůst v závěsu až 1 m ,ale musíte nejen zalévat,ale i hnojit.

hodnocení

0x
Je to v poslední době propagovaná léčivka takže ji na podzim můžete ostříhat usušit a tak vám dá dvojí užitek. Jinak se o ní uvádí že je to vodomilka až do té míry že ji dávají i akvaristi do akvárií, ale nevím o akvaristovi který by to skutečně dělal. Možná že dát ji na pařez tak aby mohla vystrčit listy nad hladinu, tak že by v pohodě přežila zimu a na jaře zase hurá s ní do truhlíku ;)
doplněno 22.03.13 20:02: hobbyrecepty.cz/...
doplněno 22.03.13 20:16: hobbyrecepty.cz/...

hodnocení

0x

Bacop je několik druhů. Tu, kterou asi máte na mysli, tu je třeba sadit pokaždé, je to letnička. Má tu nevýhodu, že droboučké bílé kvítky odkvetou ale neopadají. Zhnědnou a zůstávají na svém místě a rostlinka vypadá neupraveně. Měla jsem ji mezi převislými červenými muškáty. Byla to paráda, ale jen do té doby, než začala postupně hnědnout. Z okna se špatně ty zhnědlé kvítky obíraly. Ale je nějaká velmi podobná rostlinka, kdy kvítky opadávají. ;)

doplněno 24.03.13 07:20:

Už jsem si vzpomněla. Moc pěkně vypadají lobelky. Jsou ve více barvách-bílé, růžové, fialové, modré. Jsou vzpřímené i převislé. Měla jsem tu převislou, ale nevěděla jsem, že je převislá. Vylezla mi po skle až do poloviny okna. *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]