Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinku?

Od: klarka6526* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dostala jsem tuto rostlinku a za boha ji nemohu nikde najít. Člověk, který mi ji daroval, také neví co je to zač. Ale vypadá silně jedovatě a nejspíš bude tropická...soudím alespoň podle vzhledu.

Přikládám foto. A předem děkuji za odpověď.

doplněno 19.02.10 13:30:

ještě jedna fotka...

doplněno 19.02.10 13:31:

omlouvám se, myslela jsem že to půjde...

Co je to za rostlinku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohlo vypadá, že to je: Euphorbia leuconeura.

binka*

Spider mně normálně předběhl. Je to opravdu pryšec - Euphorbia leuconera, zadejte do zdejšího vyhledavače a rady se jen pohrnou.

klarka6526*
hodnocení

Velice Vám děkuji, vypadá jako ona...tak snad ano...jdu o ní něco nastudovat :) hezký den přeji

papene*

Euphorbia leuconeura je ideální pokojovou rostlinou, která bez větších protestů snese pěstitelské přehmaty svých majitelů a odvděčí se dobrým růstem a exotickým vzhledem. Na jednu věc bychom si přece jenom měli dát pozor, bílý latex, který roní při poškození (stačí i odlomená část listu) je jedovatý a při vniku do očí působí těžké záněty. To ostatně platí o všech rostlinách z velkého rodu Euphorbia

více zde: alpinky.cz/...

doplněno 19.02.10 13:44:

jj my jsme tak rychlý, že se až předháníme.:D

klarka6526*
hodnocení

Děkuji vám všem, překvapuje mne ta rychlost...wow :)

hodnocení

0x

Vystřeluje semínka do okolí, lehce se s tím množí.Už se tu o ní psalo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]