Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: oldrich* odpovědí: 10 změna:

Prikladám fotku tejto trvalky, je asi 1 m vysoká a kvitne od VII.- IX mesiaca ,krasne bledo fialové kvety, dostal som ju a nevieme jej názov a spôsob množenia. Dakujem za radu. Lipa

Co je to za rostlinu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ludmila*
hodnocení

0x

Dobrý den. Ja mám tuto rastlinu tiež, vypestovala som ju zo semena, ktoré bolo kúpené vo Francuzsku. Je to šalvia, trvalka, mam ju asi 3 roky.Na jesen zostrihávam až ku zemi. Omamne vonia, milujú ju včielky.*slunce*

jabraka*
hodnocení

0x

Šalvěj přeslenitá,neboli babské ucho!

JB

papene*

*cteni*Využití: Nektarodárná rostlina _ šalvějový med je bílý a hustý, jemně voní a pomalu krystalizuje. Podle literárních údajů má vysokou produkci nektaru s velkým obsahem cukrů, z čistého porostu by bylo možno získat více než 500 kg medu na hektar.

více zde: botany.cz/...

myse*
hodnocení

0x

no já nevím, mi to jako šalvěj nepřipadá...

znám jenom obyklé odrůdy - ale není tohle nějak moc veliké? na šalvěj

sebod*
hodnocení

0x

Tak to jsme už dva. Mě se to taky nějak nezdá. Nezbyde, než počkat do léta a pak tu mršku identifikovat podle vůně *smich**hej*

kytka*
hodnocení

0x

podívejte se na Mathiola incana- Fiala- není to ona?

sebod*

Fiala to není. Ta má jiné květy i lysty. Navíc to není trvalka.

doplněno 18.02.10 23:53:

*hi**ua*listy

ludmila*

Tak už sa tým netrápte, prosím, verte nám, je to druh šalvie.pekný večer;)

sebod*

Netrapte, netrapte...To nejde. Ta kytka je tak krásná, že ji chci a chci *zed*. No, a jakpak ji mám koupit, když nevím, jak se jmenuje?*plac*

ludmila*

Je to šalvia, bohužiaľ neviem určiť, aký druh. Ja mám šalviu muškátovú, listy ma rovnaké, ale kvet je trošku iný. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]